2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Előállt a venezuelai merénylő

Egy volt városi rendőrfőnök vállalta a venezuelai elnök elleni támadást. A szocialista rezsim ennek ellenére Amerikát és Kolumbiát gyanúsítja politikai gyilkosságkísérlet megszervezésével. Szombaton egy katonai parádén két, robbanóanyaggal megrakott drónt próbáltak felrobbantani, az egyiket eltérítették, a másik lezuhant, de csak hét katonát sebesített meg.

  • Előállt a venezuelai merénylő

Külföldről finanszírozott jobboldali ellenzéki akciónak sejti a venezuelai hatalom a hétvégén történt merénylet-kísérletet. Két távirányítású drónnal próbáltak meg robbantani egy szombati katonai parádén, de a terv nem járt sikerrel. A venezuelai elnök Amerikát és Kolumbiát kérte számon, illetve a két ellenséges országban élő venezuelai ellenzéket vádolta.

Magyarázatot követelünk az amerikai és a kolumbiai kormánytól. Részletes tájékoztatást akarunk a gyanúsított személyek meghallgatásáról, akik Floridában élnek. Mi élni kívánunk a kiadatási egyezményben biztosított jogainkkal - nyilatkozta Nicolás Madura.

Kolumbia tagadta, hogy bármilyen köze lenne a hétvégi eseményekhez. A venezuelai hatóságok azóta több személyt őrizetbe vettek, köztük egy parlamenti képviselőt, és testvérét, egy ellenzéki diákvezért, akit az utcai demonstrációkból már ismertek.

Eközben Kolumbiában interjút adott egy ott élő venezuelai emigráns, aki egykor egy kisváros rendőrfőnöke volt. Salvatore Lucchese azt állítja, hogy a hazai ellenállókkal összefogva szervezte meg a dróntámadást, és a jövőben újra megpróbálkoznak majd vele.

Mi szerveztük meg a merényletet. Ez egy megtervezett akció volt. Szeretném elmondani nyilvánosan is, hogy én a venezuelai ellenállás tagja vagyok, nincs tisztségem, de nem is lehet, mert az ellenállás egyenrangú tagokból áll - mondta egy jogász, Salvatore Lucceshe.

A férfi hazájában korábban ült börtönben ellenzéki tüntetések szervezése miatt. A venezuelai ellenzék azonban nem reagált állításaira, ehelyett elítélte a merényletet.

Venezuela súlyos gazdasági helyzetben van, a világ egyik legnagyobb olajexportőr államában az erőltetett szocializmus öt évvel ezelőtt pénzügyi öszeomláshoz vezetett, mára hiperinfláció és a drámai munkanélküliség miatt szinte kezelhetetlenné váltak a társadalmi feszültségek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!