2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

Előállították Gődény Györgyöt

Hír TV

2020. december 11., péntek 17:04

Előállították Gődény Györgyöt. A hírt a magát vírusrealistának valló gyógyszerész felesége közölte. Gődény Melinda férje facebook oldalán azt írta: pénteken hajnalban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai házkutatást tartottak az otthonukban, és elvitték Gődény Györgyöt. A gyógyszerész ellen azt követően indult nyomozás, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a hatóságnak továbbította Kocsis-Cake Olivio párbeszédes országgyűlési képviselő kérdését, aki a vírustagadókkal szembeni fellépésről érdeklődött. Az ORFK szóvivője az operatív törzs tájékoztatóján azt mondta: folyamatosan figyelik a járvány kapcsán megjelenő tartalmakat.

Péntek hajnalban tartottak házkutatást a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai a magát vírusrealistának nevező Gődény György lakásán. A nyomozók informatikai eszközöket foglaltak le és előállították a gyógyszerészt.

A hírt Gődény György felesége közölte férje Facebook-oldalán, és összefogásra kérte a támogatóit, azt írta: megfélemlítéssel és lejáratással mi nem vagyunk eltántoríthatók! Az idő bennünket igazol és az erő is velünk van, ezért hozzuk létre azt a nagy és közös erőteret, ami másoknak is példamutató lesz.

Gődény György ellen azt követően indult nyomozás, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a hatóságnak továbbította Kocsis-Cake Olivio párbeszédes országgyűlési képviselő kérdését, aki a vírustagadókkal szembeni fellépésről érdeklődött. Az ORFK szóvivője az operatív törzs tájékoztatóján azt mondta: folyamatosan figyelik a járvány kapcsán megjelenő tartalmakat.

A megszokott eljárásrend szerint az előállítást követően a rendőrség kihallgatja a gyógyszerészt és megvizsgálja a lefoglalt bizonyítékokat, ezt követően kezdeményezhetik az előzetes letartóztatását.

Nem ez az első rendőrségi ügye a vírusszkeptikus gyógyszerésznek. A 2018-as választásokon Közös Nevező nevű pártjával nem érte el az egy százalékot sem, a 153 millió forintos állami támogatást azonban nem fizette vissza. Emiatt jelenleg is nyomozás folyik Gődény György ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt.

A legfrissebb információk szerint a rendőrség nemrég kiengedte a péntek hajnalban előállított Gődény Györgyöt, akit rémhírterjesztés gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Hír TV