2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Erdély és Románia 11:05

Belföld

Elmaradtak a központi megemlékezések a koronavírus-járvány miatt

A reggeli ünnepélyes zászlófelvonáson kívül minden március 15-ei megemlékezés elmaradt a fővárosban. A köztársasági elnök ünnepi beszédében hangsúlyozta: ezúttal szerényebb körülmények között zajlik a megemlékezés, mint máskor, de bizalommal telve. A kormányfő hozzátette: ha a magyarok 172 éve is képesek voltak erre, akkor ma is számíthatnak egymásra.

  • Elmaradtak a központi megemlékezések a koronavírus-járvány miatt

A hagyományoknak megfelelően reggel 9 órakor ünnepélyesen felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtti Kossuth téren, de ezzel véget is ért a központi rendezvények sora a fővárosban.

A koronajárvány miatt minden ünnepi rendezvényt lemondtak. Biztonsági okokból, az operatív törzs ajánlását elfogadva a kormány úgy döntött, hogy az idei évben a március 15-ei múzeumkerti központi ünnepséget is lemondja. De elmaradt a Batthyány örökmécses ünnepélyes megkoszorúzása és a Bem szobor előtt tartott megemlékezés is.

A köztársasági elnök videoüzenetben beszélt a megemlékezés fontosságáról. Mint mondta: a szabadság és a hűség adja március 15-e erejét. Áder János ünnepi beszédében leszögezte: ha a magyarok 172 éve bízni tudtak egymásban, akkor ma is számíthatunk egymásra.

Ezért könnyű szeretni ezt a napot, mert március 15-e történeteiből, emberi arcaiból magunkra ismerhetünk. Vágyaik a mi vágyaink. Eszményeik a mi eszményeink. Még ma e kétkedő 21. században is.

Az államfő a koronavírus-járványra utalva arra kért mindenkit, hogy otthonában emlékezzen. Mint fogalmazott: most épp szerényebb körülmények között zajlik a megemlékezés, bár kicsit több aggodalommal kell ünnepelni, mint máskor, de bizakodva.

Az ország több településén, többek között Ózdon is elmaradt a megemlékezés:

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!