2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Ellenzéki szavazatok tűntek el

Hír TV

2018. április 10., kedd 14:20, frissítve: kedd 18:17

Éppen az ellenzéki jelöltekre leadott szavazatok lettek érvénytelenek – írja az Index.hu. A portál szerint két olyan körzet is van a Választás.hu adatai szerint, ahol nagyon magas lett az érvénytelen szavazatok száma. Egy baranyai szavazókörben például furcsamód az összes listás szavazat érvénytelen lett, amit nem a Fideszre adtak le. A Nógrád megye második választókörzetének dejtári szavazókörében pedig hihetetlenül magas lett a pártlistás szavazatok között az érvénytelen: az összes voks 35 százaléka érvénytelen lett.

Baján újraszámolnák a szavazatokat

A bajai MSZP a helyi voksok újraszámlálását kéri, miután egy férfi a Facebookon jelezte, hogy egyéniben és listán is az MSZP-P-re szavazott, de a szavazókör valasztas.hu-n szereplő eredményeiben egyetlen szocialistákra leadott voks sem szerepel. Később a 24.hunál egy házaspár is jelentkezett, akik ugyanitt adták le voksukat. Mindketten az MSZP-P-t ikszelték egyéniben és országos listán is. A bajai MSZP-sek kifogást nyújtanak be, és az itt leadott voksok újraszámolását kérik.

Kamupárt vitte el a szavazatok nagy részét

A Jobbik Sárospatakon figyelt fel hasonló esetre: a párt egyéni képviselőjelöltje, Mikola Gergely 151 szavazatot kapott, listán a Jobbik viszont egyet sem. A NET nevű kamupárt viszont 122 szavazót szerzett a körzetben.

– A Jobbikra leadott szavazatokat sok esetben a Nemzeti Választási Iroda nem a Jobbik neve mellett könyvelte el, hanem egy kamupárthoz írta be. A Jobbik kapott mondjuk listán 66 szavazatot, ezt rögzítették a szavazókörben a jegyzőkönyvben, a Választási Iroda pedig ezt a 66 szavazatot beírta egy kamupárthoz. Előfordult olyan választókör, ahol a Jobbik listán 0 szavazatot kapott, a rendkívül ismert NET Párt 122-t. Lassan csodálkozom, hogy a NET Párt nem lett parlamenti erő a Jobbik szavazataiból élősködve, így Jakab Péter szóvivő.

LMP: Újra kell számolni a szavazatokat

A sorra napvilágot látó csalásgyanús esetek miatt valószínűleg újra kell számolni a szavazatokat – az LMP szerint. Hadházy Ákos és Szél Bernadett arról beszélt a párt sajtótájékoztatóján, hogy a sokasodó bejelentéseket szakemberekkel együtt ellenőrzik majd.

– Arra bátorítok mindenkit és kérem is a legnagyobb tisztelettel, hogy ha tudomására jutott olyan jogsértésre utaló állapot, vagy maga tapasztalt ilyent, amit most feltesz közösségi oldalakra, juttassa el hozzánk is. Holnap délelőtt is egy nagy tanácskozás lesz az LMP szervezésében, ahol konkrétan megyünk végig ezeken az eseteken választási szakemberek, jogászok és az adatokat feldolgozó emberek segítségével – mondta Szél Bernadett, a párt társelnöke.

Gyurcsány: Akinek bizonyítéka van, ossza meg!

Elcsalták a választást a Demokratikus Koalíció elnöke szerint. Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóján két olyan szavazókör eredményét is ismertette, ahol erre utal az eredmény: Újpesten hivatalosan 244 szavazatot kapott a DK-s jelölt, míg a DK-s listára egy voks sem érkezett. Az egyik gyömrői szavazókörben sem szerzett listás szavazatot a párt, miközben jelöltjükre 73-an voksoltak. A DK a szavazatok újraszámlálását követeli abban a több mint 3000 szavazókörben, ahol nem volt ellenzéki delegált.

– Miután elképesztően sok bejelentés érkezett, melyek elemzése, értékelése elkezdődött, hogy ebbe valamilyen rendszert vigyünk, pár órája már működik egy kifejezetten erre a célra elindított facebook-oldal, ami a Fidesz csalt a választásokon címet viseli. Azt kérjük, hogy akinek tudása, információja, bizonyítéka van a választási csalásról, az ossza meg velünk – mondta Gyurcsány Ferenc.

Egy hétre eltűntek a választási jegyzőkönyvek - írja a 24.hu, a szocialista pártra hivatkozva. Az MSZP szerint Pálffy Ilona NVI-elnök azt mondta nekik, hogy csak a hétvégén lesznek elérhetők interneten a szavazókörökben készült dokumentumok, mert még vasárnap délelőtt összeomlott a rendszer. Az oldalnak nyilatkozó informatikai szakértő szerint az egy hetes helyreállítási idő azt feltételezi, hogy vagy az adatokkal történt probléma vagy amatőr módon próbálják a hibát elhárítani.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!