2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Elkezdték az egészségügyi dolgozók oltását

Debrecenben, Nyíregyházán és Budapesten is folyamatos az egészségügyi dolgozók koronavírus-elleni oltása. A Semmelweis Egyetem rektora szerint a vakcina átírja a Covid elleni harc teljes menetrendjét, és remélhetőleg az év első felében sikerül legyőzni a járványt.

  • Elkezdték az egészségügyi dolgozók oltását

A Nyíregyházi megyei kórház főorvosa is megkapta a koronavírus elleni védőoltást. Misák Viktor szerint így nem csak saját magát védi a betegségtől, hanem ez egyfajta társadalmi felelősségvállalás is, hiszen csak úgy lehet a járványt felszámolni, ha megfelelő átoltottsága lesz a lakosságnak.

Debrecenben is elkezdték az egészségügyi dolgozók oltását.

A Dél-Pesti Centrumkórházban 5nap alatt 1000 dolgozót oltanak be - erről már az intézmény oltóközponjának szakmai vezetője beszélt. Kulcsár Andrea elmondta: az oltással összefüggésben eddig senkinél nem jelentkeztek egészségügyi problémák.

A főorvos kiemelte: az oltás után szükséges ideig mindenkit megfigyelés alatt tartanak, a beoltottak pedig megkapják az úgynevezett oltási kártyát, és az időpontot a második oltásra. Kulcsár Andrea hozzátette: nem kaphat oltást az, aki lázas, várandós vagy három hónapon belül gyermekvállalást tervez.

A Semmelweis Egyetem rektora szerint az oltás gyökeresen megváltoztatja a vírus elleni harcot.

Az elmúlt napokban számos külföldi országban megjelent a koronavírus Nagy Britanniában felfedezett új mutációja. A Semmelweis Egyetem rektora ezzel kapcsolatban azt mondta: a mutációk megjelenése a vírusoknál mindennapos, és nem befolyásolják a vakcinára adott immunválaszt. 

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!