2020. november 27.,
péntek, Virgil napja

Elkezdődtek a honvédségi lakásvásárlások

MTI

2019. december 19., csütörtök 18:11

Aláírták az első lakásvásárlási szerződéseket azok a katonák, akik elfogadták a Honvédelmi Minisztérium (HM) kínálta lehetőséget a szolgálati lakásuk megvásárlására - közölte a Magyar Honvédség csütörtökön a Facebook-oldalán.

Mint kiemelték: a tárca a honvédelmi életpályaprogram részeként biztosítja a lehetőséget a saját tulajdonú lakásokhoz a katonacsaládok számára.

"A kormány támogatásával elindított honvédelmi és haderőfejlesztési programnak köszönhetően a honvédelmi tárca a technikai modernizáción túl a katonák anyagi megbecsülését, munka- és életkörülményeinek javítását is célul tűzte ki" - fogalmaztak.

Ennek keretében, a kormányzat otthonteremtési támogatási törekvéseivel összhangban, a HM is lépéseket tett, hogy a katonacsaládok, és a pályakezdő fiatalok lakáshoz jutását elősegítse. Ennek egyik módja a honvédség kezelésében lévő szolgálati lakások kedvező feltételekkel történő megvásárlásának lehetősége.

Az úgynevezett lakáselidegenítési program keretében az első adás-vételi szerződéseket csütörtökön írták alá a jelenlegi bérlők.

Azt írták: a program teljes mértékben biztonságos: ezt garantálja a kedvezményes vételár, valamint a kedvezményeket tartalmazó pénzintézeti együttműködés is. Hozzátették: számos családi otthonteremtési kedvezmény, babaváró hitel is felhasználható ebből a célból.

"A programmal nem a katonacsaládok eladósítása a cél, aki nem kíván élni a lehetőséggel, bérlőként a jövőben is használhatja szolgálati lakását" - fogalmaztak, hozzátéve: a lakáselidegenítésből befolyt összeget a honvédségi szállók fejlesztésére, felújítására fordítja a HM.

MTI