2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Elkezdődtek a honvédségi lakásvásárlások

Aláírták az első lakásvásárlási szerződéseket azok a katonák, akik elfogadták a Honvédelmi Minisztérium (HM) kínálta lehetőséget a szolgálati lakásuk megvásárlására - közölte a Magyar Honvédség csütörtökön a Facebook-oldalán.

  • Elkezdődtek a honvédségi lakásvásárlások

Mint kiemelték: a tárca a honvédelmi életpályaprogram részeként biztosítja a lehetőséget a saját tulajdonú lakásokhoz a katonacsaládok számára.

"A kormány támogatásával elindított honvédelmi és haderőfejlesztési programnak köszönhetően a honvédelmi tárca a technikai modernizáción túl a katonák anyagi megbecsülését, munka- és életkörülményeinek javítását is célul tűzte ki" - fogalmaztak.

Ennek keretében, a kormányzat otthonteremtési támogatási törekvéseivel összhangban, a HM is lépéseket tett, hogy a katonacsaládok, és a pályakezdő fiatalok lakáshoz jutását elősegítse. Ennek egyik módja a honvédség kezelésében lévő szolgálati lakások kedvező feltételekkel történő megvásárlásának lehetősége.

Az úgynevezett lakáselidegenítési program keretében az első adás-vételi szerződéseket csütörtökön írták alá a jelenlegi bérlők.

Azt írták: a program teljes mértékben biztonságos: ezt garantálja a kedvezményes vételár, valamint a kedvezményeket tartalmazó pénzintézeti együttműködés is. Hozzátették: számos családi otthonteremtési kedvezmény, babaváró hitel is felhasználható ebből a célból.

"A programmal nem a katonacsaládok eladósítása a cél, aki nem kíván élni a lehetőséggel, bérlőként a jövőben is használhatja szolgálati lakását" - fogalmaztak, hozzátéve: a lakáselidegenítésből befolyt összeget a honvédségi szállók fejlesztésére, felújítására fordítja a HM.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!