2020. február 26.,
szerda, Géza napja

Elkezdődött a regisztráció az ellenzéki előválasztásra

Hír TV

2018. december 29., szombat 14:46, frissítve: szombat 16:16

Megkezdődött a regisztráció az ellenzéki előválasztásra, amelyen a jövő őszi budapesti főpolgármester-választásra akarják kiválasztani a közös ellenzéki jelöltet.

A novemberben meghirdetett szabályok szerint szavazni online, illetve személyesen lehet, de az online szavazás előtt személyesen kell egyeztetni az adatokat. A regisztrálóknak három napra tíz fővárosi MSZP-irodát nyitottak meg, ám csütörtökön még nem volt hatalmas érdeklődés.

Biztos jelöltje az előválasztásra egyelőre csak az MSZP-nek van Horváth Csaba személyében. A DK és a Párbeszéd még nem állított jelöltet, igaz, utóbbi párt esetében már többször felmerült Karácsony Gergely neve. A Népszavának Tordai Bence azt mondta,  lesz saját jelöltjük, várhatóan január első két hetében jelenthetik majd be, hogy pontosan kicsoda.

A Liberálisok már megnevezték saját jelöltjüket, Sermer Ádámot, ám ő az előválasztás első fordulójában nem vesz részt. Az első fordulóban a baloldali pártok választják ki saját jelöltjüket, Sermer az előválasztás jövő júniusban esedékes második fordulójában méretteti meg magát. Sermer mellett tehát itt indul majd a közös baloldali jelölt, valamint a független, de az LMP támogatását élvező Puzsér Róbert.