2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Elkezdődött a Múzeumok éjszakája

Elkezdődött a Múzeumok Éjszakája. A rendezvénysorozatot tizenhetedszer szervezik meg; idén több mint négyszáz helyszínen csaknem kétezer programot kínálnak a múzeumok országszerte. A kultúráért felelős államtitkár a hivatalos megnyitón azt mondta: a rendezvény megmutatja, hogy a pókhálós múzeumok ideje lejárt.

  • Elkezdődött a Múzeumok éjszakája

Már délelőtt elkezdődött az éjszaka a múzeumokban. A Sziklakórházban három-négyezer látogatóra számítanak a Múzeumok éjszakáján. Az egykori kórházban és atombunkerben interaktív tárlatvezetéseket tartanak.

Nem is számítottunk ennyire részletgazdag és megdöbbentő tárgyakra és vannak olyan részei amik kicsit akár már felkavaróak vagy sokkolóak, de nagyon-nagyon jó élmény, szórakozásnak nem mondanám, de inkább egy élménnyel gazdagszik az ember -  mondta Kiss Pál Tamás.

Ez pedig már a Szépművészeti Múzeum, ahol Renoir Fekvő női aktjáról hallhatnak érdekességeket a látogatók. A múzeum négy év kihagyás után csatlakozott újra a programhoz. Ez idő alatt felújítás zajlott, most viszont a látogatók megnézhetik többek között a Román csarnokot is, amely 75 évig volt zárva. 

Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója szerint:
Ezalatt a nagy felújítás alatt amely a szépművészeti múzeum történetének legnagyobbja volt, ez a része is megújult, tehát ahogy a Michelangelo kiállításunkra nagyon sokan lesznek kíváncsiak, biztos erre a teremre is nagyon sokan érdeklődve fognak bejönni, mi is úgy, ahogy a többi múzeum, rengeteg programmal várjuk a látogatókat, és biztos vagyok benne, hogy megint rekordot fog dönteni ez az éjszaka.

A kultúráért felelős államtitkár az esemény megnyitóján azt mondta, a rendezvény megmutatja, hogy a poros raktárak és pókhálós múzeumok ideje lejárt.

Nem csak ezen az éjszaka, hanem az év többi pontján is megváltozott a múzeumoknak a működése. Nem csak erre az éjszakára nyílnak meg vitrinek, kerülnek ki a hangszerek, mozdulnak meg a jelmezek, hanem az év többi részén is elindul az interaktivitás, elindulnak a múzeumpedagógiai órák, és könnyebben találjuk meg a gyökereinket a múltunkat ezekben a múzeumokban is - emelte ki a Fekete Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára. 

A programokon 1900 forintos karszalag megvásárlásával lehet részt venni, ezzel bármelyik múzeumba be lehet menni. A Múzeumok éjszakája fővárosa idén Szombathely.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!