2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:10

Belföld

Elkészült a szilvásváradi Lipicai Lovasközpont

A hetvenes években épített lovaspálya felújításáról 2013-ban döntött a kormány, a beruházás csaknem hétmilliárd forintba került. A délutáni sajtóbejáráson bemutatták a fedeles lovardákat és a versenypályákat, és azt a hatezer férőhelyes stadiont, amely hazai és nemzetközi versenyeknek is helyet ad.

  • Elkészült a szilvásváradi Lipicai Lovasközpont

Az agrárminisztert, és a sajtó képviselőit a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont igazgatója vezette körbe a létesítményben. A ménesgazdaság fejlesztéséről 2013-ban döntött a kormány, a 6000 férőhelyes lovas stadiont tavaly kezdték el építeni. A több fedeles lovardával, versenypályával és szolgáltató egységgel rendelkező központ 6,8 milliárd forintból épült fel.

Ezt a lovaspályát, ahol most állunk ezt 1976-ban alapították, majd 1984-ben újították fel a 7. Négyesfogathajtó Világbajnokságra. Ugye akkor ez egy korszerű pályának számított, de az elmúlt évtizedekben ez teljesen korszerűtlenné vált, és hát fizikailag is tönkrement, úgyhogy nagyon jókor jött ennek a felújítása - mondta a lovasközpont igazgatója, Dallos andor.

A Lipicai Lovasközpont Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontján, a Szalajka-völgy bejáratánál épült meg. Az agrárminiszter szerint a beruházás még több látogatót vonz majd erre a környékre.

Olyan lehetőséget biztosít maga a ló, amellyel élnünk kell. Ebben a térségben megvalósult ez a beruházás itt Szilvásváradon. Méltó is a lipicaihoz. De az itt élőknek ez egy plusz megélhetési forrás, plusz lehetőség, hiszen nem csak lovasprogramok valósulhatnak itt meg. De maga a ló is, a lovasprogram is olyan vonzó tud lenni, amely sok ezer embert ide tud hozni erre a csodálatos tájra. Az, hogy itt az idegenforgalmat fel tudjuk lendíteni, a lovassportnak új szerelmeseit tudjuk itt megtalálni, az nagyon fontos - nyilatkozta Nagy István.

A multifunkciós rendezvényközpontban az összes lovas szakág tud edzeni és versenyezni. Emellett a jövőben kulturális rendezvényeknek is helyet ad majd a létesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Magyarországon csaknem 3500 vendéglátóhellyel van ma kevesebb, mint a koronavírus világjárvány kezdete előtt. Nagyon sok étterem kibírta a covid miatti korlátozásokat. Most azonban újabb kihívás előtt a vállalkozók: megnövekedett rezsi, munkaerőhiány és a magas alapanyagárak. A stúdióban Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!