2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Elios-ügy: Czeglédy olyan dokumentumokhoz jutott, amik még nem nyilvánosak

Hír TV

2018. március 3., szombat 12:55, frissítve: szombat 17:20

A pénteken ismét őrizetbe vett Czeglédy Csaba több interjút is adott, amelyekben az Elios-ügy mellett MSZP és a Fidesz kollaborációja is szóba került.

Az egyikben arról beszélt, hogy olyan uniós dokumentumokhoz jutott a miniszterelnökig érő Elios-ügyben, amelyeket a közvélemény most még nem ismer.

Egy másikban, Botka Lászlóhoz hasonlóan, az MSZP és a Fidesz összejátszására célzott – állítása szerint bennfentes szocialista politikusok nem a sajtóhoz fordultak azokkal az információkkal, amelyek kormánypárti politikusok és családtagjaik gazdagodását leplezik le, hanem a Fideszhez.

Nem kérdés, hogy mit akarnak

Nincsenek a Fideszhez bekötött MSZP-sek – ezt a párt elnöke mondta, Czeglédy Csaba Népszava-beli interjújára reagálva. Az újra előzetesben lévő ügyvéd-politikus azt mondta a napilapnak, hogy a szűk környezetében is vannak olyan MSZP-sek, akik tudnak a kormánymutyikról, de nem „borítanak”. Molnár Gyula azt mondta: szerinte nem kérdés, hogy a szocialisták kormányváltást akarnak.

– Ha bárki úgy gondolja rólunk, hogy mi abban vagyunk érdekeltek, hogy ez a hatalom maradjon, az nagyon téved. A hatalom leváltásán dolgozunk.
– Nincsenek akkor fideszes kötődések az MSZP-ben?
– Nézze, én mindig azt mondom, hogy aki ilyet tud, az nevezze meg. Én nem tudok ilyenről. Mi azon dolgozunk, hogy kormányváltás legyen, de ezt látták.

Budai: Czeglédy eltüntette a bizonyítékokat

Egy nap szabadlábon elegendő lehetett Czeglédy Csabának, hogy eltüntesse a büntetőügyével kapcsolatos bizonyítékokat, és összebeszélhessen azokkal a politikusokkal, akik érintettek a 6 milliárd forintos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalási ügyben – véli a Fidesz országgyűlési képviselője. Budai Gyula szerint ezt bizonyítja az is, hogy a választási bizottság két baloldali ellenzéki tagja nem szavazta meg a csütörtökön szabad lábra helyezett politikus mentelmi jogának felfüggesztését.

– Most itt fölszólítjuk a maffiabaloldal miniszterelnök-jelöltjét, Karácsony Gergelyt és a maffiabaloldal két pártjának elnökét: Molnár Gyulát és Gyurcsány Ferencet, hogy válaszoljanak arra, ez alatt az egy nap alatt találkoztak-e Czeglédy Csabával, vagy kapcsolatba léptek-e vele bármilyen módon, továbbá amennyiben találkoztak vele: miről beszéltek, mi hangzott el azon a beszélgetésen – mondta a fideszes képviselő. 

Ismét őrizetben

Egy három évvel ezelőtti, gazdasági jellegű bűncselekmény miatt vehették tegnap este ismét őrizetbe Czeglédy Csabát a NAV nyomozói – tudta meg a Hír TV a független országgyűlési képviselőjelölt ügyvédjétől. Czeglédy egy vacsoráról ment haza szombathelyi otthonába, ahol már várták a nyomozók. A politikus csütörtökön szabadult az előzetes letartóztatásból, miután hivatalosan is Vas megye 1-es számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje lett, és így mentelmi jogot szerzett. Ezt a Nemzeti Választási Bizottság a volt fideszes legfőbb ügyész indítványára péntek délután függesztette fel. Ipkovich György az újabb eljárást a magyar jogállamiság szégyenének tartja. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!