2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Elhagyott mobil: politikai okokból utaznak a Jobbikra?

2015. május 22., péntek 19:28, frissítve: péntek 19:44

Beismerte a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, hogy egyik munkatársuk hagyta el telefonját a Jobbik majálisán. A készülékkel állítólag egy gyermek játszott, így nem megfigyelésre használták. A radikális párt azt állítja: politikai okokból utaznak rájuk, ezért a nemzetbiztonsági bizottságban várnak magyarázatot a történtek tisztázására.

„A változásnak a jogát és a lehetőségét fenn kell tartani” – harangozta be a halálbüntetés visszaállításáról szóló parlamenti vitanap megtartását Vona Gábor pártelnök a Jobbik majálisán. A Hajógyári-szigeten tartott rendezvényen a radikális párt vezetői óránként váltották egymást a pódiumon, ahol quaestoroztak, oligarcháztak, megvonták a tapolcai győzelem mérlegét, és szóltak a menekültáradat megállításának receptjéről is. A Magyar Nemzet értesülése szerint az elhangzottak nemcsak a szimpatizánsokat érdekelhette, hanem a titkosszolgálatokat is. Az egyik majálisozó leadott egy okostelefont a központi sátornál, ahol a talált tárgyakat gyűjtötték. A készülék a párt országos hivatalához került, ott megpróbálták bekapcsolni, hogy kiderítsék, ki a tulajdonosa, de nem sikerült. Később az egyik mobilszolgáltató ügyfélszolgálatosa derítette ki: a telefon a nemzetbiztonságiaké.

„Meggyőződésem, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőit és vezetőit folyamatosan megfigyelik” – jelentette ki a Jobbik budapesti elnöke. Szilágyi György magánvéleményét hangoztatva nem zárta ki, hogy a megfigyelésnek politikai okai lehetnek. „Természetesen megvannak azok a biztonsági kockázatok, amelyeket minden országban be kell tartani, természetesen a szakszolgálatoknak megvan a saját maguk feladatköre, de amennyiben ezt politikai célokra használják fel vagy politikai irányításra tesznek ilyeneket, az véleményem szerint elfogadhatatlan. Ha így történt” – fogalmazott.

A fideszes Gulyás Gergely kizárta, hogy az elhárítás úgymond rászállt a radikális pártra. „Úgy gondolom, hogy a Jobbik és éppen Kovács Béla példája mutatja, hogy ilyen szempontból a Jobbiknak, vagy legalábbis a Jobbik egyes képviselőinek vannak olyan kapcsolataik, akár külföldi titkosszolgálatokkal is, amelyek potenciálisan fenyegetettséget jelentenek az országra nézve. Kovács Béla ügyében pontosan ilyen esettel találkoztunk” – fogalmazott a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

2005-ben a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Magyar Szigeten történt hasonló, akkor takarítás közben találtak egy tárcát, amelyről kiderült, hogy egy NBH-s dolgozóé. A szolgálatok akkor közleményt adott ki, hogy munkatársuk nem megfigyelte a rendezvényt, hanem csak egy koncerten akart részt venni.

A Jobbik közölte: a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén várnak magyarázatot a hatóságoktól az elhagyott mobiltelefonra. A Belügyminisztérium magyarázata már ismert: a tárca közleménye szerint a telefon a lehallgatásokat végző Nemzetbiztonsági Szakszolgálat munkatársáé, de a készüléket nem a titkosszolga használta a Jobbik majálisán, hanem a lánya, akit a nagymamája vitt el a radikális párt rendezvényére.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!