2021. május 12.,
szerda, Pongrác napja

Elfogyott a türelem, tüntettek a római parlamentnél

Hír TV

2021. április 12., hétfő 22:18

Növekszik az elégedetlenség Olaszországban az elhúzódó lezárások miatt. Újabb összecsapásba torkollt a vendéglátósok és kereskedők római tüntetése. Az elmúlt hetekben több nagyvárosban, Nápolyban, Milánóban és Bariban is tüntettek a korlátozások eltörlését követelve.

Az “Én kinyitok” elnevezésű mozgalom szervezett tüntetést a parlament alsóháza előtti térre, azonban a rendőrég hermetikusan lezárta az utakat és a San Silvestro nevű térre vezényelte át a tüntetőket. A demonstrálók füstbombákkal és üvegekkel dobálták meg a rendfenntartó erőket.

Az elkeseredett tiltakozók úgy vélik, immár nincs mit veszteniük. Azt üzenik: a politika halálra ítéli a szektort, amennyiben továbbra is ragaszkodik a lezárásokhoz. A megmozdulás kiváltó oka többek között, hogy hétfőtől több olasz tartomány narancssárga vészjelzésbe került, csupán négy régió maradt továbbra is a súlyos fokozatot jelző vörös zónában. Jelentős enyhítéseket vezettek be, az éttermek azonban továbbra sem ültethetik le vendégeiket, csak elvitelre dolgozhatnak.

HírTV