2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Életek múlhatnak a pontos adatokon

  • Életek múlhatnak a pontos adatokon

Az Operatív Törzs ma délelőtti sajtótájékoztatóján Dr. Halmosi György elmondta, hogy Orbán Viktor 108 kórházparancsnokot nevezett ki. Tegnap 14:00 órakor átadták a megbízóleveleket.

– Életek múlnak majd azon, hogy azok az adatok, amelyek a kórházaktól származnak, pontosak legyenek. Az adatok ellenőrzése a kórházparancsnokok feladata. Amennyiben a készletekben hiány van, azt Dr. Halmosi György felé kell jelezniük – tájékoztatott.

– A kórházparancsnokok orvosszakmai kérdésekben nem foglalhatnak állást. Nem tehetnek javaslatot – mondta a vezérőrnagy.

– Az elmúlt 24 órában 447 főre nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, ugyanakkor örömteli hír, hogy 34-en gyógyultan távozhattak az egészségügyi intézményekből – erről már Müller Cecília országos tisztifőorvos beszélt. – Az ország egész területen nagyjából egyenletesen oszlik el a fertőzöttek aránya, gócpont továbbra sincs – tette hozzá. Felhívta a figyelmet, a korlátozásokat minden állampolgárnak be kell tartania, így lassíthatjuk a járvány terjedését.

Müller Cecília megköszönte a lakosság együttműködését a hatóságokkal. Szavai szerint ennek köszönhető, hogy a járvány nem robbanásszerűen terjed. A tesztekkel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a járványt nem azokkal lehet megállítani. A tesztek egy része, vagy a vírus jelenlétét mutathatja ki, vagyis egy pillanatnyi állapotot rögzít, másik részük pedig azt mutatják meg, hogy valaki átesett-e a fertőzésen. A tisztifőorvos azt is hangsúlyozta, továbbra is a háziorvosát hívja, aki a koronavírus fertőzés tüneteit észleli magán.

– A fiatalabb családtagok sokat tehetnek idősebb hozzátartozóikért. Lelki terhet is jelent, hogy otthon kell maradniuk, így minél többször keressék őket, akár Skype-on, telefonon, hiszen ez is oldja a feszültséget. Emlékeztetett, az is fontos, hogy segítsük őket a bevásárlásban, gyógyszerek beszerzésében. – A csomagolatlan áruknál mindenképp használjuk a csipeszt, és figyeljünk az élelmiszerek lejárati idejére – folytatta. – Az üzletekben tartsuk az egy-két méteres távolságot, és ügyeljünk a pénztárosok egészségére is. Természetesen hazaérkezés után egyből mossunk kezet – figyelmeztetett az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília emlékeztetett, a mentőszolgálat akkor megy ki tesztet elvégezni, ha a háziorvos erről értesíti. Hozzátette, az országos mentőszolgálattól már 55 mentőkocsi áll rendelkezésre erre a célra, és az esetek nagy részében 24 órán belül elvégzik a kért tesztet, türelmet kérnek, mert ez egy sürgős beavatkozás.

Az országos tisztifőorvos megerősítette, valóban sikerült ellaposítani a járványgörbét, így nincs olyan nagyszámú beteg, amely jelentősen megterhelné az ellátórendszert.

Kiss Róbert rendőralezredes közölte: vasárnap döntöttek arról, hogy Magyarország csatlakozni kíván az Európai Bizottság polgári védelmi programjához. A kijárási korlátozással kapcsolatban elmondta, folyamatosan ellenőrzik annak betartását, s már több száz főt figyelmeztettek, 15 esetben helyszíni bírságot is kiszabtak. 97 esetben bírságolták meg a házi karantént megszegőket. Szavai szerint a határőrizeti feladatokat is zavartalanul ellátják.

Kérdésre válaszolva Kiss Róbert rendőrezredes elmondta, az üzletek nyitva tartását egyelőre nem módosítják, továbbra is azt kérik, hogy az idősek 9-12 óra között látogassák a boltokat.

Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!