2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:25

Belföld

Élelmiszerekkel támogattak rászoruló családokat

Mintegy húsz család kapott ötvenezer forint értékű segélycsomagot a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és egy üzletlánc akciójában. Tartós élelmiszereket, háztartási cikkeket és tisztálkodószereket is kaptak a rászorulók.

  • Élelmiszerekkel támogattak rászoruló családokat

Jól hasznosítható tartós élelmiszereket, például cukrot és rizst adtak át a családoknak.

Mrenáné Fodor Katalin két gyermekről gondoskodik. A hideg beálltával minden segítségnek örül, mert ilyenkor megnövekednek a család költségei.

„Így a téli hónapokban elég nagy költségeink vannak, fűtés szempontjából igen drága a tüzelő. És a kiadás az igen, a fűtés miatt nagyobb a téli hónapokban” – árulta el Mrenáné Fodor Katalin.

Orosházi és környékbeli, valamint szegedi családok közül választották ki a leginkább rászorulókat. Közülük többen a családok orosházi átmeneti otthonában élnek, vagy éltek korábban. A központot 2002 óta működteti a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet.

„A CBA támogatásának köszönhetően húsz családnak tudunk jelentős segítséget nyújtani – mondta Gáncs Kristóf, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója. – Családonként közel 50 ezer forintnyi élelmiszerről, illetve higiéniás cikkekről van itt szó. Olyan családokat fogunk támogatni, akikkel az Ökumenikus Segélyszervezet egyébként egész évben kapcsolatban van.”

A társadalmi szerepvállalás fontosságát hangsúlyozta az üzletlánc kommunikációs igazgatója.

„Folyamatosan törekszünk arra magyar cégként, hogy társadalmilag nehéz helyzetbe került családot támogassunk – nyilatkozta Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója. – Az elmúlt esztendőben a születésnapunk kapcsán is jó pár családot részesítettük ilyen adományban, és most is ezt fogjuk tenni. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon fontos célkitűzés a mi részünkről, és bízom abban, hogy ez példát is mutathat, és talán egyre többen gondolkodnak el azon, hogy akik tehetik, azok - hozzánk hasonlóan - segítséget nyújtsanak a bajbajutottakon.”

A következő napokban további rászoruló családok kapnak segítséget az üzletlánc és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közös akciójában. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!