2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Belföld

„El kell érni, hogy a migránsok szülőföldjükön boldoguljanak”

A migráció kihívásait és az arra adandó válaszokat beszélték át Kaposváron egy tudományos konferencián, a XII. Régiók a Kárpát-medencén innen és túl elnevezésű nemzetközi rendezvényen.

  • „El kell érni, hogy a migránsok szülőföldjükön boldoguljanak”

„Macronnak az Európa képe az alapvetően egy föderális típusú Európa” – mondta Gazdag Ferenc, egyetemi tanár, aki szerint a francia elnök a többsebességes Európa híve, ami hosszabb távon akár az unió széteséséhez vezethet. A kontinensen azt szeretné véghezvinni, ami Franciaországban sikerült neki. Rövid idő alatt olyan pártot hozott létre szinte a semmiből, melynek tagjait a jobb és a baloldali pártokból verbuválta össze. Az Európa Parlamentben a brexit után megüresedő helyeket ilyen politikusokkal tölteté fel.

„Az ígéretekből végül is semmit sem sikerült Macronnak az elmúlt egy évben behozni, vagy produkálni. Sem a munkanélküliség sem a gazdasági növekedés, sem a költségvetési hiány, meg egyebeknek a terén. Tehát úgy tűnik, hogy most Macron átteszi a nemzetközi színtérre, jelesül az Európai Unió következik. Rengeteg kérdőjel van, és ugye jövő tavasszal ki fog derülni” – utalt az EP-választásra Gazdag Ferenc.

A konferencián a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a kormány álláspontját ismertette a migrációról: az illegális csatornákat meg kell szüntetni és el kell érni, hogy az érintettek szülőföldjükön maradjanak.

„Nem bevándorlással kell Európa problémáit megoldani. Sőt az a típusú bevándorlás, ami éri a kontinenst és éri Magyarországot, jelen pillanatban egy problémaforrás, nem pedig a megoldás része. Ezt a problémát meg kell szüntetni. Az illegális migrációs csatornákat be kell zárni, és azokat, akik jelen pillanatban a zöld határon próbálkoznak, azoknak a saját szülőföldjükön való boldogulást kell segítenünk” – fejtette ki Orbán Balázs.

Orbán Balázs azt is mondta, hogy a kutatások szerint jelenleg is több millióan vannak akik Európai Unió területére szeretnének eljutni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!