2021. április 10.,
szombat, Zsolt napja

Egyre több inzultus éri az utaskat a gödöllői HÉV vonalán

Hír TV

2021. január 25., hétfő 20:59

Civilek és a helyi polgármesterek is követelik a biztonsági szolgálat jelenlétét és a kamerarendszer kiépítését a Budapest és Csömör, valamint a főváros és Gödöllő között közlekedő HÉV-eken.

A közelmúltban több olyan eset is történt a vonalon, amikor fiatal lányokat vagy nőket zaklattak. Múlt héten egy 47 éves családanyát vertek meg brutálisan. Az elkövetőt a rendőrség nagy erőkkel keresi.

Szilasliget megállóhelynél szállt fel a HÉV-re múlt kedden az a férfi, aki meg akart erőszakolni egy munkába tartó családanyát az üres vonatkocsiban. A nő ellenállt, támadója pedig brutálisan bántalmazta, majd elmenekült.

A rendőrség hajtóvadászatot indított az elkövető ellen, akiről ez a grafika készült. A 20-25 év körüli, vékony testalkatú, 160-165 centiméter magas, sötétbarna szemű férfi a bűncselekmény idején fekete kötött sapkát, tejeskávé színű szövetdzsekit, terepmintás tréningnadrágot és fekete cipőt viselt.

A közelmúltban több fiatal lányt és nőt ért inzultus a Budapest és Csömör, valamint a főváros és Gödöllő között közlekedő HÉV-járatokon.

Egy csömöri férfi a közösségi oldalán gyűjtötte össze azoknak a történeteit, akiket zaklattak az utazás során. Egy 20 éves nő azt írta: félelem és szorongás fogja el, amikor HÉV-re kell szállnia. Egy másik utasnak "egy alul teljesen meztelen, önmagát szórakoztató férfi látványát kellett elviselnie", de olyan eset is történt, amikor egy 14 éves lányt molesztáltak.

Oláh Benjámin Dávid felháborítónak nevezte a történteket és fontosnak tartja, hogy az emberek őszintén beszéljenek az őket ért inzultusokról.

Kerepes polgármestere a Hír TV-nek azt mondta, bár korábban ígéretet kapott arra, hogy a MÁV-HÉV Zrt. biztonságosabbá teszi a térség tömegközlekedését, az ügyben nem történt előrelépés. Gyuricza László abban bízik, hogy az összeállított dokumentum és az áldozatok beszámolói most cselekvésre késztetik az üzemeltetőt.

Kerepes mellett Kistarcsa polgármestere is mielőbbi lépéseket sürget. Ifjabb Juhász István petíciót indított, amelyben a biztonsági szolgálat folyamatos jelenlétét és a biztonsági kamerák felszerelését kéri a HÉV-járatokon. A kezdeményezéshez már több mint kétezren csatlakoztak.

Hír TV

Kapcsolódó anyagok:

Hajtóvadászat a gödöllői HÉV-en történt támadás elkövetője után + grafika