2021. január 20.,
szerda, Fábián, Sebestyén napja

Egyre több a Facebookozó román sofőr, aki balesetet okoz

Hír TV

2018. október 14., vasárnap 14:30, frissítve: vasárnap 14:42

Sorozatosan okoz halálos balesetet a vezetés közbeni telefonhasználat. A tragédiákat idén több esetben is romániai sofőrök okozták. Az elmúlt napokban két ilyen szerencsétlenség is történt.

Felismerhetetlenre roncsolódtak az autók a Temesvár és Temesmóra közötti balesetben péntek este. Egy Audi csapódott neki hátulról egy kivilágítatlan traktornak, majd a sávjáról lesodródva egy szemből érkező másik autóval is ütközött. Az egyik temesvári hírportál készített felvételeket a beleset helyszínéről, az egyik tűzoltó is nyilatkozott a forgatócsoportnak. „Amikor megérkeztünk a baleset helyszínére, akkor a kocsiban, amelyik ezt az incidenst okozta, nem volt senki. Elkezdtünk átkutatni a környéket a kollégáimmal, ezután találtuk meg a halott sofőrt az út szélén” – mondta a tűzoltó a történtekről.

Az Audit vezető 31 éves férfi az ütközés erejétől repült ki a szélvédőn, de nem ő az egyetlen áldozat. A szabályosan közlekedő jármű öt utasa közül egy 9 éves kislány vesztette életét, egy három éves kisfiúnak pedig eltört a gerince, leszakadt a lépe és koponyasérüléseket is szenvedett. Nem sokkal a baleset után derült ki, hogy az Audi sofőrje élő közvetítést indított a Facebookon, miközben 180-al hajtott, ez okozhatta a balesetet.

Kedd hajnalban két romániai férfi vesztette életét szintén egy olyan balesetben, amit az élőben közvetítettek a Facebookon. A felvételt az anyósülésen utazó férfi indította. Nagy-Britanniában, Cheshire közelében száguldoztak egy autópályán, a kocsijukban hangos zene szólt és feltehetően italoztak is.

Júliusban egy másik romániai ütközésnél egy 14 és egy 18 éves fiú vesztette életét, ők is a telefonjukkal voltak elfoglalva vezetés közben, ez okozta a tragédiát.

A legtöbb halálos áldozatot követelő ilyen baleset májusban történt Ceglédbercelnél. Kilencen vesztették életüket a 4-es főúton. A román állampolgárságú sofőr itt is élőben videózott a Facebookon vezetés közben. Azt is közvetítette, ahogy frontálisan ütköznek egy teherautóval. A román belügyminisztérium korábban kampányt indított a vezetés közbeni telefonhasználat ellen.