2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Egymást marták a kormányváltást tervező ellenzéki jelöltek

Hír TV

2018. február 25., vasárnap 22:17, frissítve: vasárnap 22:51

Ellenzéki adok-kapokká alakult a Közös Ország Mozgalom budafok-tétényi vitafóruma. A körzet, ahol az ellenzék ismert politikusokat indít a kormánypárti jelölttel szemben, több vitás beruházásnak, például a Kopaszi-gátnak ad otthont, itt épülne Magyarország első száz méter fölötti felhőkarcolója, továbbá a körzetbe tervezi a kormány az új szuperkórházat is.

A helyi ügyek után azonnal az országos politikára, a koordinált indulásra terelődött a szó a Közös Ország Mozgalom budafok-tétényi vitafórumán. Az MSZP elnöke és egyben helyi jelöltje, Molnár Gyula elképzelhetőnek tartja a további visszalépéseket azokban a körzetekben, ahol van esélyes jelölt – kivéve a Jobbikkal.

„Olyan helyeken, ahol ez mérhetően működőképes, készen állunk arra, hogy tárgyaljunk. Készen állunk mindenkivel, és most szándékosan fordítok hátat valakinek, mert semmilyen formában nem gondolom, hogy a Jobbikkal nekünk erről kell tárgyalni” – jelentette ki Molnár.

Az Együtt jelöltje szerint a szocialisták Csepelen bizonyították, hogy nem akar győzni. „Ha valóban komolyan gondolja Molnár Gyula és az MSZP, valamint Karácsony Gergely a koordinációt, akkor vajon Szabó Szabolcsnak Csepelen miért van kihívója a Magyar Szocialista Párt részéről? Annak a Szabó Szabolcsnak, aki 2014-ben már sikeresen legyőzte »Rezsi« Szilárdot” – fogalmazott Hajdu Nóra.

A Jobbik jelöltje szerint nem csak a Fidesz felelős a jelenlegi helyzetért. „Molnár Gyula elmondta, hogy nem véletlenül fordított nekünk hátat. Nem dőltem a kardomba, ezt el kell hogy mondjam. Én egyetértek abban az LMP-vel, hogy a Gyurcsány-korszak és az MSZP-nek a képtelensége, hogy Gyurcsány Ferencet kivesse magából, az a politika hozta a nyakunkra a kétharmados Orbán-rezsimet. Ezen lehet vitatkozni, de így történt. És nyilvánvalóan lehet veszekedni, hogy ki lopott többet, kevesebbet, de az embereket most már nem ez érdekli” – mondta Staudt Gábor.

Az LMP továbbra is csak a Momentum felé nyitott jelöltjeik koordinálására.

Az olimpiarendezésről szóló népszavazással ismertté vált párt jelöltje viszont más pártokkal sem zárta ki az együttműködést. „Úgy gondolom, hogy bármelyik párttal elképzelhető koalíció vagy tárgyalás, ugyanakkor el tudom képzelni, hogy bizonyos pártok esetében ezeket feltételekhez kötnénk” – jegyezte meg Orosz Anna.

Mind az öt megjelent ellenzéki jelölt egyetértett, hogy meg kellene tiltani a kisgyermeket nevelő családok kilakoltatását. Azt is mind támogatnák, hogy a pártpolitikától független szakértők állítsák össze az ország hosszú távú oktatási stratégiáját.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!