2020. augusztus 11.,
kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja

Egymásra mutogat Kispesten a polgármester és a tanácsnok

Hír TV

2019. november 14., csütörtök 17:00

Gajda Péter szocialista kispesti polgármester szerint a Momentumos átláthatósági tanácsnoknak is vizsgálnia kell Lackner Csaba ügyét, a tanácsnok szerint azonban ez nem az ő dolga. Dódity Gabriella kispesti fideszes képviselő szerint ha a Momentum és a kispesti baloldal komolyan veszi, hogy "átláthatósági tanácsnokot" nevez ki, akkor a Lackner féle korrupciós botrányt nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Lackner Csabát ugyan sikerült utolérnünk telefonon, de még a kérdéseinket sem várta meg, megszakította a vonalat. A korrupciós botrányba keveredett volt szocialista képviselő a jogi képviselőjéhez irányította híradónkat.

Gajda Péter kispesti polgármester szerint Lackner Csaba ügyét többek között a momentumos Paróczai Anikónak, a képviselő-testület által egyhangúlag kinevezett Egyenjogúsági és Átláthatósági Tanácsnoknak is vizsgálnia kell.

 Erről azonban úgy tűnik teljesen mást gondol Paróczai Anikó, aki a Facebookon közzétett posztjában arról ír, hogy átláthatósági tanácsnokként a megbízása nem az elszámoltatásra szól, így neki nem kell foglalkoznia a Lackner üggyel. A tanácsnok híradónknak azt mondta, hogy az elmúlt időszak botrányait nem rajta kell számon kérni, hanem azokon akik az előző képviselő-testületnek is a tagjai voltak.

A Momentum színeiben képviselői mandátumot szerző Paróczai egyébként szintén megszavazta Lacknert a szociális és lakásügyi bizottság alelnökének.

Ha a Momentum és a kispesti baloldal komolyan veszi, hogy átláthatósági tanácsnokot nevez ki akkor a Lackner-féle korrupciós botrányt nem lehet figyelmen kívül hagyni– jelentette ki Dódity Gabriella Kispest Fideszes képviselője híradónknak.

Gajda Péter szocialista polgármester korábban úgy nyilatkozott híradónknak, hogy a következő képviselő-testületi ülés után Lackner Csaba már nem kap fontos pozíciót az testületben.

Hír TV