2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Egymásra mutogat a kispesti ellenzék

Egymásra mutogat Lackner-ügyben Kispest polgármestere és az átláthatósági tanácsnok. A korrupciót zászlójára tűző Momentum politikusa azt állítja nem kell foglalkoznia a botránnyal. Gajda Péter azt mondta ha ő nem, majd más kivizsgálja. A Fidesz szerint nevetséges hogy úgy dobálják egymásnak Lackner felelősségre vonását, mint a forró krumplit.

  • Egymásra mutogat a kispesti ellenzék

Kerületi korrupciós ügyekről beszél a választások előtt a Hír TV és Magyar Nemzet birtokába jutott videó, illetve hanganyagokon Lackner Csaba.

A kispesti polgármester hetekig még csak fel sem ismerte a videón korábbi barátját, az ellenzéki pártok pedig megkérdőjelezték a felvételek hitelességét. A botrány hatására az MSZP végül mégis kizárta a pártból Lacknert. Ennek ellenére a politikust újraválasztották ráadásul ő lett a szociális és lakásügyi bizottság al-elnöke.

A városrész polgármestere szerint Lackner Csaba ügyét többek között Paróczai Anikónak, a képviselő-testület által egyhangúlag kinevezett Átláthatósági Tanácsnoknak is vizsgálnia kell.

A kispesti momentum csütörtökön közzétett posztjában megerősíti Gajda Péter kijelentését, mint írják idézem „A Momentum Mozgalom kispesti alapszervezete fontosnak tartja azt is, hogy a múltban elkövetett visszaélésekre is fény derüljön.”

Erről azonban úgy tűnik teljesen mást gondol a párt átláthatóságért felelős politikusa. Közösségi oldalán azt írja: megbízása nem az elszámoltatásról szól így a múltban történtekkel, jelen esetben a Lackner üggyel nem kell foglalkoznia.

Híradónk rámutatott, hogy pártja más véleményt fogalmazott meg. Paróczai ekkor a kerületi elnökséghez küldött minket.

Ha az átláthatósági tanácsnok úgy gondolja, hogy nem tudja vállalni a Lackner ügy kivizsgálását, akkor más módot fogunk találni. – ezt nyilatkozta legutóbb a Hír TV-nek a kerület szocialista polgármestere.

Dódity Gabriella Kispest fideszes képviselője szerint ha a baloldal köztük a Momentum az átláthatóságot és a korrupciómentességet tűzte a zászlajára, akkor nem mehetnek el a Lackner botrány mellett szó nélkül.

„Én, hogy is fogalmazzak, picit nevetségesnek tartom, hogy dobálják mint a forró krumplit összevissza ezt az ügyet. Ha tényleg nem csak a kispestieket szerették volna átvágni ezzel a korrupció elleni harccal akkor kutya kötelessége lenne mindenkinek foglalkozni ezzel az üggyel. Ha pedig már átláthatóságért felelős tanácsnokot ad a Momentum a kispesti testületnek akkor nyilvánvalóan ő lenne az elsődleges, akinek ezzel foglalkoznia kellene.”

- mondta Dódity Gabriella, a Fidesz kispesti önkormányzati képviselője.

Gajda Péter szocialista polgármester korábban úgy nyilatkozott híradónknak, hogy a következő képviselő-testületi ülésen Lackner Csabát visszahívják a szociális és lakásügyi bizottság al-elnöki tisztségéből.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Idén is elindultak a fényes BKV járművek + videó

Idén is elindultak a fényes BKV járművek + videó

Kilenc feldíszített járműből áll a BKV idei ünnepi fényflottája. A járművek december 1-én este indultak útjukra a fővárosban. Öt kilométernyi fényfüzér, 140 ezer energiatakarékos LED-izzó díszíti a járműveket. A fényflotta január 7-ig közlekedik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!