2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

Egymásnak ugrottak a pécsi szivárványkoalíció tagjai

Hír TV

2020. december 14., hétfő 22:04

Alpolgármesternek nevezte ki korábbi tanácsadóját, Nyőgéri Lajost, az MSZP városházi frakcióvezetőjét Péterffy Attila, Pécs polgármestere. Nyőgéri ugyan rutinos politikus, 2002 óta ismert a pécsi közéletben, leginkább azonban botrányaival szerzett hírnevet magának.

Komáromi István korábban Pécsett az egyik városrész MSZP-s elnöke volt. Többször bírálta az akkori városvezetést, amelynek Tóth Bertalan jelenlegi szocialista pártelnök és Nyőgéri Lajos most kinevezett alpolgármester is tagja volt. Fegyelmi eljárások indultak ellene, végül kilépett a pártból. Úgy látja Pécs jelenlegi polgármestere megtévesztette a választókat.

Komáromi szerint Péterffy Attila megválasztása óta mást sem tesz, mint kinevezésekkel, jól fizető állásokkal köszöni meg azt, hogy a polgármesteri székhez segítették

Nyőgérit, Tóth Bertalant és társait 2008-ban pártjukon belül csoki tolvajoknak hívták. A gúnynevet azért kapták, mert irányításuk alatt kiárusították a város több milliárdos vagyonát.

Szili Katalin 2010-ben lépett ki a Magyar Szocialista Pártból. Úgy látja Tóth és Nyőgéri is sokat tett azért, hogy az MSZP törpepárt lett.

Az a korosztály, aki utánunk következett az látszik, hogy mennyire szappanozta le lejtőt a szocialista párt alatt, hogy hova jutott. Én ezt nem is kommentálom ez gyakorlatilag a távozásomban benne volt. 

Pécsi polgárként viszont nem érti, miből jut Nyőgérinek milliós alpolgármesteri fizetés, miközben a balliberális vezetés folyamatosan azt kommunikálja üres a város kasszája – tette hozzá Szili Katalin.

 

Hír TV