2021. március 6.,
szombat, Leonóra, Inez napja

Egymásnak adják a kilincset a finn kormányfőnél az ellenzékiek

Hír TV

2019. szeptember 30., hétfő 19:33

Előbb Dobrev Klára, majd Karácsony Gergely és két szoci politikus jelentkezett élőben a Finn Nagykövetség épülete elől - írja a Demokrata.

„Pár perccel ezelőtt ért véget a találkozóm Antti Rinne-vel, Finnország miniszterelnökével. Azt kértem tőle, hogyha felfüggesztik a magyar kormány által lehívható uniós támogatásokat, akkor azokat tegyék közvetlenül megpályázhatóvá az önkormányzatok számára” – írta videója mellé Gyurcsány Ferenc felesége.

Dobrev Klára azt mondta, úgy látja, partnerre talált mindebben a finn kormányfőben.

Ezután nem sokkal jelentkeztek be a szocialisták, akik ugyanazzal a javaslattal álltak elő, mint Dobrev Klára.

Mesterházy Attila elmondta, a finn kormányfő pártja az MSZP testvérpártja.

Tóth Bertalan pártelnök azt mondta, a találkozó lényege az volt, hogy bemutassák Antti Rinne-nek Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltet. Emellett az is fontos volt, hogy elmondják korszakalkotó ötletüket a finn miniszterelnöknek (ami ugyanaz, amiről Dobrev Klára is beszélt). Tóth Bertalan hozzátette, Antti Rinne sok sikert és jó egészséget kívánt Karácsonynak.

Karácsony Gergely volt az a szerencsés, aki előadhatta a Dobrev Klára által már ismertetett felvetést. Aggódott egy kicsit az európai értékekért, majd azt mondta:

„Az Európai Unió nyissa meg a forrásokat közvetlenül azok előtt a települések előtt, akik azokat a garanciákat, amelyeket az Európai Unió joggal elvár, minden tagállamtól, tudják teljesíteni. Hiszen azok a városok, amelyeket az ellenzéki polgármesterek fognak igazgatni október 13-a után, többek között Budapest is , az kiállja a jogállamiság próbáját, ezek a települések megfelelnek majd minden antikorrupciós követelményeknek. Azt gondolom, hogy miniszterelnök úr komolyan vette javaslatunkat.”

Demokrata.hu