2023. 03. 25. Szombat Irén, Irisz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Pajtakult 03:00

Belföld

Egyetlen kerületben sem szavazta meg a baloldal a fegyelmi eljárást rezsiügyben

Egyetlen kerületben sem szavazta meg a baloldali többség a DK-s valamint egy független polgármester elleni fegyelmi eljárást rezsikompenzációs ügyben. Volt ahol napirendre sem került az előterjesztés, máshol pedig leszavazták annak ellenére, hogy az önkormányzatok több száz millió forintot buktak, mert nem mentek el az erről szóló tárgyalásra a kormánybiztossal.

  • Egyetlen kerületben sem szavazta meg a baloldal a fegyelmi eljárást rezsiügyben

Még január közepén kezdeményezett fegyelmi eljárást a Fidesz-KDNP 6 budapesti frakcióvezetője a főváros DK-s polgármesterei, valamint Ferencváros független polgármestere ellen, amiért nem mentek el a kormánnyal egyeztetni az energia-kompenzációról. A kormánypárt szerint ezzel mulasztást követtek el és megkárosították a kerületüket és az ott élőket is.

Az érintett városvezetőkből öt a DK politikusa, akik csak akkor lettek volna hajlandóak egyeztetni a kormánybiztossal, ha DK-ok együtt tárgyalhatnak vele. Azonban a szintén Gyurcsány-párti Niedermüller Péter leült tárgyalni, így Erzsébetváros kapott is több mint 300 millió forintot. A hatodik polgármester pedig Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere.

A legtöbb önkormányzatban már tárgyaltak is a képviselők a kezdeményezésről, de sehol nem szavazta meg a baloldali többség a fegyelmi eljárás megindítását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Emmanuel Macron és Ursula von der Leyen áprilisban Pekingbe utazik, hogy tárgyaljanak a kínai elnökkel. A francia elnök a kétnapos brüsszeli csúcs után tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: látogatásuk célja, hogy nyomást gyakoroljanak Hszi Csin-Pingre, hogy rávegye az orosz elnököt a háború lezárására.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme

A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme

A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence. Az államtitkár hozzátette: éppen ezért a gyermekvédelmi törvényt több ponton is kiegészítik, hogy még szélesebb körű legyen a gyermekek védelme. A törvény szigorításáról várhatóan nyárig dönt a kormány.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!