2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Egyetértés a Fideszben: veszélyesnek tartják a bevándorlást

Újabb fideszes politikus beszélt a bevándorlás veszélyeiről, ezúttal a nemzetbiztonsági bizottság ülése után. A miniszterelnökhöz és Kósa Lajoshoz, a rendészeti bizottság elnökéhez hasonlóan Németh Szilárd is riasztónak tartja, hogy megugrott az illegális határátlépések száma. A Jobbik visszaállítaná az önálló határőrséget, az MSZP viszont továbbra sem lát összefüggést a gazdasági bevándorlás és a terrorizmus között.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója mellett a katonai és a polgári titkosszolgálatok vezetőit, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) illetékeseit és a rendészeti államtitkárt is meghallgatta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a párizsi terrortámadás okán.

A testület szocialista elnöke egyetért az internet fokozott ellenőrzésével a terrorizmus elleni harcban, de a szólásszabadság és a bevándorlás korlátozását az MSZP nem támogatja. „A terrorizmusnak nem oka, nem következménye és szerves összefüggést nem mutat a szólásszabadság kérdésével, sem a sajtószabadság kérdésével és a gazdasági bevándorlással sem. Van viszont összegfüggés az idegen- és határrendészettel, a menekültstátusszal – ezeken a területen van szükség közös gondolkodásra” – vélekedett Molnár Zsolt.

Kósa: aggodalomra adhat okot a bevándorlás
A honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke szerint az elmúlt három évben meghússzorozódott a hazánkba érkező menekültek száma, ezért a bevándorlás témája komoly aggodalomra ad okot. Bővebben>>>

A bizottság fideszes alelnöke úgy fogalmazott: az elhangzottak politikusként és apaként is megnyugtatták. „Helyzet nincs, minden adott ahhoz, hogy jelenleg mind a személyi, mind a pénzügyi és technikai feltételei biztosítottak legyenek az együttműködésnek. Azonban kockázat van, ezt a kockázatot az illegális migrációban vélik felfedezni” – mondta Németh Szilárd.

A Jobbik visszaállítaná a határőrséget. „Mi mindenképpen egy önálló határőrségben vagyunk érdekeltek, ez a hosszú távú célunk, mi most azonban azzal is beérjük, ha ötpárti, akár jogszabályi, akár határrendészeti szigorítást és bővítést tudunk elérni, mert sajnos a kihívások afelé mutatnak, hogy így nem maradhat” – mondta Mirkóczi Ádám, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos tagja.

A pártok képviselői abban egyetértettek, hogy a terrorizmus elleni hatékony fellépéshez többpárti egyetértés szükséges.

Orbán Viktor szerint meg kell akadályozni a gazdasági bevándorlást
A kormányfő a párizsi merénylet után nyilatkozott úgy, hogy a gazdasági okból hazájukat otthagyókat Magyarország nem tudja befogadni. Bővebben>>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Büszke lehet Európai Parlamenti munkájára a magyar baloldal?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!