2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Egyedülálló betlehem a pécsi ferences templomban

81 éve állították fel először azt a Betlehemet, mely a pécsi ferences templomban található. Egyediségét az adja, hogy ember nagyságú szobrok ábrázolják a kis Jézus születése után történteket.

  • Egyedülálló betlehem a pécsi ferences templomban

A Magyarországon egyedülálló 54 alakból fűz és nyárfából álló betlehemet a szokásoktól eltérően nem advent első vasárnapjára, hanem szentestére állítják fel. Hét ember több órás munkája kell ahhoz, hogy az alkotás minden eleme a helyére kerüljön.

1940 karácsonyára már készen is volt a kis Jézus, Mária és József alakja, egy évvel később pedig a teljes betlehem elkészült. Egy korabeli leírásból kiderült, 1941 végén több méteres hó borította a várost, a templomot nehéz volt megközelíteni.

A szobrokat gyertyaszentelő boldogasszony napjáig, február 2-ig láthatják az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!