2019. május 20.,
hétfő, Bernát, Felícia napja

Egy tragédia a Jobbik: 2006-ban még Gyurcsány ellen, most Gyurcsánnyal

Hír TV

2019. március 14., csütörtök 20:10, frissítve: csütörtök 21:45

A Jobbik balra tolódása már tíz évvel ezelőtt tetten érhető volt - mondja a párthoz egykor közel álló Szöőr Anna, aki arról is beszélt csütörtökön a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andreának, hogy miért tartja a Jobbikot a politikai paletta Jolly Jokerének.

Teljesen nyilvánvalóan a szavazóbázisnak szól azt, amit a párt csinál, hogy egy szivárványkoalíció részeként közelednek a baloldalhoz.

A pszichológus-jogász szerint a párt a „láncolat” miatt nem kényszerül arra, hogy a Demokratikus Koalícióval közvetlenül tárgyaljon, vagy összeálljon, elég, ha az LMP-vel teszik, a többit a zöld párt elintézi helyettük.

„Tragikomédia, 2006-ban Gyurcsány Ferenc ellen tüntettük, most Gyurcsány Ferenccel tüntetnek. (..) A Jolly Jokernek ott a helye, hogy egy politikai platformra fellépjen, egységfrontot képviseljenek” – vélte a Jobbik kapcsán Szöőr Anna.

Az ellenzékről szólva azt mondta, a mai politikai életet kikarikírozó szedett-vedett társaság, amelynek Puzsér Róbert a görbe tükre.