2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

„Egy tisztán látó tömeg szemben egy megtévesztettel”

Hír TV

2018. május 8., kedd 22:28, frissítve: kedd 22:47

Miskolcon is tüntetést tartottak ma, a Jobbik által szervezett eseményen néhány százan vettek részt. A felszólalók a kormányt bírálták és azt hangoztatták, hogy a tiltakozók is az ország részének számítanak.

Az elmúlt 28 év legsötétebb színjátékának nevezték az április 8-i országgyűlési választásokat a tüntetők a miskolci Városház Téren.

„Hontalanok lettünk saját hazánkban, csupán azért, mert másképp gondolkozunk. És talán kiálthatunk bármit, kiálthatunk újraszámlálásért, új szavazásért, kormányváltásért, de úgy gondolom, hogy a változásnak nem sok esélye van jelenleg. Mégpedig azért nincs sok esélye, mert nem a tömeg áll szemben egy diktatúra felé sodródó hatalommal, hanem sajnos két tömeg áll szemben egymással. Egy tisztán látó felvilágosult tömeg, és egy fanatizált, megtévesztett tömeg” – mondta Semsei István, a kazincbarcikai kórház főorvosa.

A megszólalók között volt Miskolc egykori kereszténydemokrata polgármestere is. Kobold Tamás szerint Orbán Viktor igazi kaméleon, hiszen vallott már liberális és szocialista is elveket is.

„Az, hogy ma Orbán Viktor létezhet az az elmúlt 28 évnek köszönhető. Tehát ő nem magától termett itt hipp-hopp, őt szépen felépítették, az a Soros György különben, akit ugye annyira szid. És nekem meggyőződésem, hogy a háttérben ma is Soros György áll Orbán Viktor mögött, én bízom abban, hogy ez előbb-utóbb ki fog derülni” – mondta a volt településvezető.

A Jobbik által szervezett tiltakozáson Jakab Péter is beszédet mondott volna, de betegsége miatt pártja ifjúsági tagozatának elnöke olvasta fel gondolatait.

„Nem azért tüntetünk ma itt Miskolcon, és remélem Budapesten sem, hogy nyaldossuk a sebeinket, hogy egymás vállán keseregjünk. Hanem azért, hogy elmondjuk, hogy megmutassuk, Miskolc és Borsod nem egyenlő egy szatyor száraztésztával, nem egyenlő egy ezressel a szavazás napján, nem egyenlő a fenyegetőzéssel, a megfélemlítéssel, a hazudozással. Miskolc nem egyenlő a Fidesszel” – tolmácsolta a szóvivő szavait Szarka Dénes.

A tömeg a beszédek után a városi újság szerkesztősége elé vonult, és összetépve a szemétbe dobták a Miskolci Napló példányait.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!