2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Egy tál meleg étel, zene és meleg karácsonykor

Idén is megrendezi hagyományos, Karácsony előtti szeretetvendégségeit az Ökumenikus Segélyszervezet. Az egy tál meleg étel, sütemény és gyümölcs mellé fűtött sátorban karácsonyi zenével és karácsonyfával várják a rászorulókat. A szervezők szerint nem csak hajléktalanok, hanem rászoruló kisgyerekes családok és idősek is igénybe veszik a segítséget.

  • Egy tál meleg étel, zene és meleg karácsonykor

Idén 23 alkalommal rendezi meg az Ökumenikus Segélyszervezet az adventi adomáygyűjtő akcióját. Ilyekor hagyományosan szeretet vendégségeket is szerveznek a rászorulóknak szilveszterig a fővárosban és a vidéki nagy városokban.

Az idei évben öt napon keresztül osztunk meleg ételt itt a fővárosban, naponta ezer adaggal készülünk. Ma éppen az első napon pörköltet, rizzsel, savanyúsággalm szaloncukorral és meleg teával készítettünk elő. Nagyon fontos a segélyszervezet ételosztásainál, hogy mi arra törekszünk, hogy ez ne csak egy tál meleg ételről szóljon, hanem egyfajta ünnep is lehessen az ide érkezőknek. Karácsonyi zenével, karácsonyfával, fűtött sátorral és nagyon sok kedves önkéntessel – mondta el Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.  

Az ismert embereknek is fontos az önkéntes munka. Tompos Kátya szerint nem csak az ünnepekkor van szüksége az rászorulóknak segítségre, ugyanakkor ilyenkor többen érzik fontosnak a jótékonykodás.

Azért is vagyunk itt, mert most már nagyon hideg van, most már mindjárt jön a karácsony, most már tényleg vannak emberek, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy olyan dolgokat vegyenek, mint amit mondjuk mi veszünk karácsonyra. Szóval azt hiszem, hogy közelednek az ünnepek és ilyenkor még inkább gondolni kell arra, aki rászorul – véli Tompos Kátya színművésznő. 

Ilyenkor az ember átértékeli azt, amije van. Az egyre hosszabb sorokat és az ételért sorba álló gyerekek látványát nem lehet megszokni - mondja Verrasztó Dávid. Az Európa bajnok úszó már sokadik alkalommal kapcsolódik be az ökumenikusok akcióiba. Mindenki nagyon kedves és tényleg, ha már egy-két mondatot tudunk váltani, vagy tudunk itt segíteni, mert nagyon ízlik nekik a pörkölt, háta zárt fura végignézni az embereken, hogy sok embernek van szüksége arra, hogy segítsenek – tette hozzá a bajnok. 

Az Ökumenikus Segélyszervezetnek bárki segíthet a 1353-as telefonszám tárcsázásával. Egy hívás 250 forint adományt jelent a szervezetnek,.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!