2019. április 25.,
csütörtök, Márk napja

Egy százados, és nem a miniszterelnök lánya utazott a honvédség repülőjén

Hír TV

2018. október 16., kedd 18:18, frissítve: szerda 15:20

Orbán Flóra nem a kormányfő lánya, hanem az egyik századosé, aki a ciprusi ENSZ misszióban részt vevő százados édesapját látogatta meg.

Az Azonnali.hu-n jelent meg ma a „Miért reptették Ciprusról Budapestre a honvédség gépén Orbán Viktor lányát?” című írás, amely szerint Demeter Márta egy iratbetekintés után azt állította, hogy „a Honvédség által vett egyik Airbus A-319-es repülőgéppel kiképzőrepülés keretében utazott szeptember elején Orbán Flóra”, a miniszterelnök lánya. 

Mint ismert, az ENSZ misszió keretein belül, több mint egy évtizede teljesítenek szolgálatot magyar katonák Cipruson. A magyar honvédség ezért katonai repülőgépeket szerzett be, hogy a kontingenseket szállítani tudják Ciprus és hazánk között.

Az Origo kiderítette, a nyár folyamán teljesített szolgálatot Cipruson Orbán L. százados is, akit meglátogatott családja, felesége és a kétéves gyermeke, Flóra. A parancsnok azonban hazatért, és – a NATO szabályoknak megfelelően – előzetes engedélykérést követően családjai is vele utazhatott, tehát a kislánya is. Ő volt tehát az a kislány, akiről az LMP képviselője, Demeter Márta azt állította, a miniszterelnök lánya.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ korábban jelezte, az Azonnali.hu-n megjelent hír egy „újabb fake news, hírlapi kacsa, aljas rágalom”, és nyomatékosan kérték azokat, „akik közölték, azonnal töröljék cikküket.