2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

„Egy rendkívül perverz nász készül a Jobbik és baloldal között”

Karácsony Gergelytől az volt a minimum, hogy elnézést kér. Ezt mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, miután az ellenzéki főpolgármester-jelölt bocsánatot kért korábbi kijelentéséért. Arról az interjúról van szó, amiben nemmel felelt a „náci-e az, aki listázni akarja a zsidó képviselőket?” kérdésre. Hidvéghi Balázs kifejtette, arra vár választ hogy párbeszédes politikus – mostani bocsánat kérése után – vajon véget vet-e a Jobbikkal való együttműködésnek.

  • „Egy rendkívül perverz nász készül a Jobbik és baloldal között”

„Nem” – Karácsony Gergely a múlt héten egyértelmű nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy náci-e az, aki zsidó képviselőket listázna.

A Párbeszéd társelnöke viszont az Informátor stábjának már finomabban fogalmazott, és hibának nevezte kijelentését.

„Ezzel kapcsolatban elkövettem egy hibát, a magam részéről, ezért elnézést kértem, sokszor, most újra megteszem, de az nem kérdés, hogy a Jobbikkal csak akkor tudunk együttműködni, hogyha világos választóvonalat húznak a múltjuk és a jövőjük közé” – mondta Karácsony Gergely.

Hozzátette, szerinte szélsőséges pártokkal nem szabad együttműködni, a Jobbikkal való összefogásnak az a feltétele, hogy a párt a szélsőséges megnyilvánulásait maga mögött hagyja.

Karácsony Gergely nem bánta meg szavait, bocsánatkérésével egyfajta nyomásnak próbált eleget tenni – így vélte a Jobbik politikusa.

„Azt látniuk kell – és ez nem fog változni – az ellenzék együttműködik. Jobbiktól Liberálisokon keresztül szocialistákig, szociáldemokratákig, DK-ig azért, mert egy diktatúra van kiépülőben Magyarországon. Ennek viszont csak együtt lehet ellene mondani. Az ellenzéknek része Karácsony Gergely” – mondta Varga-Damm Andrea.

Az MSZP képviselője szerint nem érdemes tovább foglalkozni a főpolgármester-jelölt kijelentésével. „Bocsánatot kért, és én úgy gondolom, lezártnak tekintjük az ügyet” – zárta rövidre Bangóné Borbély Ildikó.

Az ellenzéki pártok emellett továbbra is kiállnak a Jobbik és a baloldal összefogása mellett. Bangóné Borbély Ildikó megerősítette: a Jobbikkal való kapcsolat nem változott, és bizonyos ügyek mentén együttműködnek.

A Demokratikus Koalíció képviselője úgy fogalmazott: egyik párt múltja sem szeplőtelen, az ellenzéki pártoknak ennek ellenére is együtt kell működniük.

„Mindenki, aki egyetért abban, hogy Magyarországnak évezredes álma, hogy Európához kötődjön, ez megmaradjon, akkor azoknak együtt kell működni. És mi készek és képesek vagyunk arra, hogy a Fidesz leváltásáért tárgyalásokat, megbeszéléseket, és együttműködéseket kialakítva megtegyünk ezért mindent” – mondta Varju László.

„Meggyőződésem, hogy egy rendkívül perverz nász készül a Jobbik és baloldal között” – mondta Volner János, aki szerint elfogadhatatlan az ellenzéki együttműködés.

„Együtt lökdösték a rendfenntartó erőket a Kossuth téren, együtt gyalázták a keresztény szimbólumokat, együtt törték össze a nemzet karácsonyfáját és a rászoruló gyermekek szánkóit, ez mind-mind megengedhetetlen magatartás, aminek a magyar politikai közéletben természetesen nincs helye” – tette hozzá a Mi Hazánk politikusa.

„Szerintem az a minimum, hogy elnézést kért” – ezt már a Fidesz kommunikációs igazgatója mondta. Hidvéghi Balázs a Hír TV Magyarország élőben című műsorában arra kért választ, hogy a párbeszédes politikus mostani bocsánatkérése után vajon véget vetnek-e a Jobbikkal való együttműködésnek.

„Mert valójában erről van szó, és ez az ominózus mondat is ennek kapcsán egy beszélgetésben hangzott el pont ebben a stúdióban. Ez az igazi kérdés, vajon most már nem számít mindaz amit a Jobbik mondott, amit a Jobbik mostani elnöke tett, és így tovább ez a rengeteg botrány, ez mind nem számít, az antiszemitizmus egyszerűen súlytalan dologgá vált? Ez az igazi kérdés, erre kell Karácsonynak választ adnia, meg egyébként az összes baloldali pártnak, azt gondolom” – fejtette ki Hidvéghi Balázs.

Korábban a Mazsihisz és a Zsidó Világszövetség is elítélte Karácsony Gergely nyilatkozatát. Ahogy írták: a Jobbik a mai napig nem tudott kellően eltávolodni vállalhatatlan múltjától, és a Zsidó Világtanács elnöke is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a magyarországi ellenzéki párok hajlandóak együttműködni a Jobbikkal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!