2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Egy évtized alatt hálózta be az országot Mészáros Lőrinc

2017. október 14., szombat 10:04, frissítve: szombat 11:07

Kevesebb mint 10 év kellett hozzá, hogy Mészáros Lőrinc cégbirodalma behálózza az országot. A felcsúti milliárdos vagyona meghaladja a százmilliárd forintot. Pedig a legelső cégeinek egyike, a gázszerelő és építőipari vállalkozása 2008-ban még csak 100 millió forintot termelt. Ma 17 megyében 125 cége van.

17 megyében 125 cég: 21 szálloda, 13 kemping, egy borászat és 110 hektár szőlő – mindez Mészáros Lőrincé. A felcsúti milliárdos friss vagyonleltárát a Célpont készítette el.

Persze az adatok hamar elavulnak, mivel a felcsúti gázszerelő vagyonának gyarapodása olyan gyors, hogy ma még azt sem tudja, hogy létezik,  holnap már az övé lehet.

„Olyan mindig van, hogy egy-egy politikai rendszer valakit fölemel, helyzetbe hoz, és nagyon sikeressé válik, azért ilyen mértékűt talán még nem láttam, hogy egypár milliárd forintos vagyonról 100 milliárd forint fölé jut a nevére vehető vagyonnal is” – jelentette ki az Index újságírója, Brückner Gergely.

Mészáros Lőrinc három évvel Orbán Viktor alatt járt a felcsúti iskolában. Rá kevesen emlékeznek, nem úgy mint a barátjára. Mégis Mészárosnak lett hatalmasabb vagyona. Csak Fejér megyében 21 vállalkozása van. Iskolai büfétől az építiparig és az ásványvízüzletig mindenhol ott van.

Térképen ezerkarú polipra hasonlít a Mészáros-cégbirodalom ábrája. A Mészáros és Mészáros Kft. a  legelső cégek egyike, 2008-ban még csak 100 millió forint bevételről és szerény, 5,3 millió forintos nyereségről adhatott számot. Ám az Orbán-kormány hivatalba lépése óta több mint tízmilliárd forint nyereséget termelt. És ez csak egy cég a 125 társaság közül.

Egy újonnan 15 millió forintot érő  Ford Mustang parkolt a Talentis Group herceghalmi központjánál, a felcsúti polgármester lányáé. A Célpontot azonban nem látták szívesen a Talentis Group székházában.

Pedig Mészároséknek nincs mit szégyellniük. Hiszen ahol csak megjelennek, a dolgozók elégedettek.

– A fizetéseket emelték?
– A fizetéseket emelték azért, jobb, sokkal jobb. Hatalmas változás volt, hatalmas, hát átalakult a konyha, új cuccok, minden. Jobb dolgozni.
– Igen?
– Aha, jobb így dolgozni. Csak annyi, hogy most zárunk be.
– Ja, hogy már lement a szezon?
– Nem, hát átújítják, újítják az egészet.

A szakemberek azt mondják, jogilag szinte lehetetlen, hogy egy kormányváltás után mindezt elvegyék Mészáros Lőrinctől, akiben az ellenzék egy része Orbán Viktor strómanját sejti. Az elszámoltatásra is kevés az esély, Brückner Gergely úgy látja: a Fideszt jogászok alapították, és a testreszabott szabályozás, a papíron törvényes közpénzfelhasználás jogilag nehezen támadható.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!