2023. 03. 21. Kedd Benedek napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:10

Belföld

Egy éve vezeti a fővárost Karácsony Gergely

Klímizált metrókat és a 14 éven aluliaknak ingyenes közlekedést ígért. Ehelyett Pride-zászlót a városházán és rovarbankokat adott Karácsony Gergely. Egy éve vette át hivatalát a főpolgármester.

  • Egy éve vezeti a fővárost Karácsony Gergely

Egy éve vette át a budapesti Városházát Karácsony Gergely. Az évfordulóról közösségi oldalán emlékezett meg.

Hőmérővel a kezében panaszkodott a melegre a hármas metróban Karácsony szintén a kampányban. A metrókocsikba ennek ellenére idén nyárra sem szereltek klímát, ehelyett egyes állomásokra ivókutakat telepítettek.

De a kampányban megígért stadion stop sem sikerült maradéktalanul, ugyanis a Bozsik stadionra a kispesti szocialista polgármester nyomására mégis rábólintott.

Karácsony megígérte Budapest zöldítése érdekében mindent megtesz, hogy csillapítsa az autóforgalmat.

A járványhelyzet idején például a Nagykörúton az egyik sávot kerékpársávvá alakította – majd úgy is hagyta, nem kevés bosszúságot okozva az autósoknak.

Sőt az ideiglenesnek mondott kerékpársávok az iskolakezdés után is megmaradtak a körút egyes szakaszain. Parkolóhelyeket is felszámoltak, P+R parkolók azonban már nem épültek.

Karácsony Gergely zöldpolitikája részeként létrehozta Állatvédelmi Chartáját.

A program eddigi egyetlen eredménye a rovarhotelek létrehozása volt, amelyekből már ötöt is építettek Budapesten. Bár tervezték a buszmegállókba végül nem telepítettek méheket.

A Lánchíd felújításával azonban nem halad ilyen jól a főváros vezetése. Egészen augusztus közepéig nem írtak ki új közbeszerzést. Ennek ellenére Karácsony ezt tartotta az egyik legnagyobb eredményének, amikor az elmúlt egy évéről kérdezték.

Karácsony megjegyezte, több pénzre számított a kormánytól a Lánchíd felújítására.

Karácsony leginkább a saját hatalmi ambícióival foglalkozik – mondta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője a Hír TV-n.

Láng Zsolt hangsúlyozta, Tarlós István 2010-ben 251 milliárd forintos hiánnyal vette át a fővárost a liberális korszak után, ehhez képest Karácsony Gergely működési hiány nélkül, 110 milliárd forintnyi beruházási hitelt örökölt meg, melynek törlesztését nem is kell megkezdeni ebben a ciklusban.

Kapcsolódó anyagok:

Tagadja Karácsony Gergely, hogy Hadházy tájékoztatta Bíró László korrupciós ügyéről

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!