2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Belföld

Egy debreceni férfi a harmadik koronavírus-fertőzött Magyarországon

Már három koronavírus-fertőzöttről tudnak a hatóságok Magyarországon - derül ki a koronavirus.gov.hu csütörtök esti adataiból. Azt írták: egy Milánóban dolgozó debreceni férfi koronavírustesztje lett pozitív. A férfi rendszeresen ingázik az olasz nagyváros és Debrecen között. Február 29-én, szombaton hajnalban szállt le repülővel a hajdúsági megyeszékhelyen, a reptéri testhőmérséklet-ellenőrzéskor még nem volt láza. Szijjártó Péter nemrég bejelentette, karanténintézkedés alá került egy magyar állampolgár Brazíliában.

  • Egy debreceni férfi a harmadik koronavírus-fertőzött Magyarországon

Később belázasodott, és a mentő a Kenézy Gyula Kórházba szállította, ahol elkülönítették, és mintát vettek tőle. Azóta bebizonyosodott, hogy megfertőződött az új koronavírussal. Pénteken bővebb tájékoztatást adnak az állapotáról - tették hozzá.

Az oldal adatai szerint korábban 24-en voltak elkülönítve a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályán. Mostanra ez a szám is emelkedett, már 40-en vannak karanténban.

Eddig összesen 230 mintát vizsgáltak meg a szakemberek.

Szijjártó: Karanténintézkedés alá került egy magyar állampolgár Brazíliában

Koronavírussal fertőzött magyar állampolgár áll karanténintézkedés alatt Brazíliában - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook közösségi portálon közzétett videójában. 

A miniszter azt mondta, a Brazíliavárosban lévő személy a 13. magyar állampolgár, aki külföldön karanténban van. Brazília a hatodik ország, ahol magyar fertőzött beteget regisztráltak - tette hozzá.

"Az illető állapota javult az elmúlt időszakban, immár tünetmentes. Most egy negatív teszteredményre várunk, hogy a kórházat a karanténintézkedés vége előtt elhagyhassa" - fejtette ki.

Addig is a brazíliavárosi magyar konzulok naponta kétszer felveszik vele a kapcsolatot, és lehetőség szerint mindenben segítségére vannak - közölte.

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK: 

Orbán: Nekünk az emberélet, az emberek élete és biztonsága az első

15 fős japán turistacsoportot vittek be a Szent László Kórházba

Szlávik: Várják a gyógyulást az iráni hallgatók

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!