2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Egy csecsemő is meghalt a dombóvári tragédiában

Hír TV

2018. június 9., szombat 19:55, frissítve: szombat 19:55

Négy ember meghalt, amikor Dombóváron fa dőlt egy autóra a tegnap esti viharban. A 40 méteres fa a villanyvezetékeket leszaggatva dőlt a haladó autóra. Az áldozatok között volt egy fél éves csecsemő is. A település polgármestere a Hír TV-nek azt mondta: nem volt elöregedett a kidőlt fa.

Halálos áldozatot követelt a péntek éjjeli vihar Dombóváron. A hatalmas erejű szél egy autóra döntötte ezt a fát. A járműben egy család utazott - egyikük rosszul érezte magát, ezért indultak a közeli Kisvaszarról a kórházba. Csak egyikük élte túl a tragédiát.

„Dombóváron késő éjjel egy fa dőlt egy személyautóra. A járműben öten utaztak, közülük négyen olyan súlyos súlyosan megsérültek, hogy a helyszínen életüket vesztették” – ismertette Boros Brigitta, a Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Az áldozatok között van egy féléves csecsemő is. Az első hírek arról szóltak, hogy a túlélőt súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A család Kisvaszaron lakott, annyi már a jó hír, hogy az ötödik ember nem súlyos sérüléseket szenvedett, hanem csak sokkot kapott de már otthon van.

A dombóvári polgármester a Hír TV kérdésére azt mondta: kivédhetetlen volt a tragédia. Az első vizsgálatok alapján a fa állapota nem indokolta annak kivágását. „Éjszaka folyamán a rendőrség kihívott egy helyi erdészt, aki nagy szaktekintélynek számít, én vele a mai nap folyamán találkoztam. Ő is azt támasztotta alá, meg az önkormányzat emberei is, hogy a fa állapotát tekintve egészséges, ez a hatalmas orkán erejű szél gyakorlatilag gyökerestől csavarta ki” – mondta Szabó Lóránd.

A terület egyébként állami kezelésben van. Hogy felvethető-e bárki felelőssége a tragédia kapcsán, azt egy későbbi vizsgálat fogja megállapítani.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!