2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Egészségügyi kérdésben beszélt mellé Rétvári

Hír TV

2017. december 7., csütörtök 11:59, frissítve: csütörtök 15:29

A humántárca parlamenti államtitkárától azt szerette volna megtudni az egyik szocialista parlamenti képviselő, hogy hány gyermekorvos hiányzik megyénként. Rétvári Bence kereszténydemokrata politikus adós maradt a konkrét válasszal. A kormánypropaganda mögé bújt, és felsorolta azokat az intézkedéseket, amelyekkel a kabinet az egészségügyi alapellátást erősítette meg.

A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke szerint a probléma nem új keletű, egyes térségekben évtizedek óta hiányoznak a házi gyermekorvosok, így az ő feladataikat is a felnőtteket ellátó háziorvosok végzik el.

„Vannak olyan területek, ahol évtizedek óta nincs házi gyerekorvos, tehát ahol úgynevezett vegyes praxis van, azaz felnőtt háziorvos látja el a gyerekeket is. Ez főleg az ország keleti, északkeleti része, illetve a déli részeken is, Baranya is sajnos ide tartozik. Ezeken a helyeken mi nagyon félünk attól, hogy nagyon nehéz lesz esetleg később, még hogyha valahol találnának is gyerekorvost, visszaállítani. Tehát én úgy gondolom, és attól félek, hogy ezeken a területeken véglegesen szűnik meg a gyerekorvosi alapellátás” – jegyezte meg Póta György.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!