2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Eddig kevesebben szavaztak Borsodban, mint két éve

Eddig kevesebben szavaztak a borsodi időközi országgyűlési választáson, mint két éve. A 13 órás adatok szerint a csaknem 78 ezer választópolgárból 19 ezren voksoltak, ami tízezerrel kevesebb, mint 2018-ban. A választást azért kellett kiírni, mert a térség fideszes országgyűlési képviselője, Koncz Ferenc júliusban motorbalesetben elhunyt. A kormánypártok helyette a lányát, Koncz Zsófiát indítják.

  • Eddig kevesebben szavaztak Borsodban, mint két éve

A koronavírus miatt szigorú óvintézkedések mellett kezdték el az időközi országgyűlési képviselőválasztást Szerencsen, már a szavazóhelyiségek bejáratánál fertőtlenítették az oda érkezők kezét, akik csak maszkban léphettek be a terembe, és ott is egymástól két méter távolságot kellett tartaniuk.

A szavazást reggel hatkor kezdték a borsodi 6-os számú választókörzetben. A választókerület 42 településén 110 szavazókört alakítottak ki, ahol csaknem 78 ezren adhatják le szavazatukat reggel 6 és este 7 óra között.

Reggel 9 órakor adta le szavazatát a kormánypárt jelöltje, Koncz Zsófia. Nem sokkal később az összellenzék jelöltje, a Budapestnek Judapestnek és a zsidó turistákat tetűcsuszdásoknak nevező Bíró László kitett egy videót közösségi oldalára. Ebből kiderül ő is leadta voksát.

Rajtuk kívül még három független jelölt is megméretteti magát.

Mezőzomborban Fekete Győr András is beült a szavazatszámláló bizottságba. A momentum elnöke már reggel a választók buszoztatását vizionálta.

A választást azért írták ki, mert júliusban motorbalesetben elhunyt a térség 2018-ban megválasztott fideszes képviselője, Koncz Ferenc.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!