2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Dúró: Elképzelhetetlen a jövőm a Jobbikban

Hír TV

2018. május 30., szerda 19:12, frissítve: szerda 22:14

Nem hozta meg a végső döntést, hogy visszaadja -e a mandátumát, ez a pártvezetéstől függ, mondta Dúró Dóra a Hír Tv-ben szerda este. „Elképesztő nyomás helyeződött rám, ami teljesen elbizonytalanított engem” – mondta. Pongrácz András (A Corvin-köziek legendás főparancsnokának, Pongrácz Gergelynek a testvére – a szerk. ) közleménye is szerepet játszik ebben, hiszen Pongrácz Toroczkai Lászlóval egyetemben arra kérte a politikust, hogy ne adja vissza a mandátumát.

Védenie kell a „hazug Jobbiktól” az országot, erre esküdött fel, szögezte le Kálmán Olgánál.

Mint elárulta, szélsőséges gondolatok mennek benne végbe, aminek van egy olyan oldala is, hogy kilép, felhagy a politikával, és van egy másik, miszerint folytatja. Szeretne beszélni Pongráczal, hogy miként látja a jövőt, a Jobbik jövőjét.

Nehezen tudja elképzelni, hogy más frakcióba beüljön: „nehezen tudom elképzelni, hogy most hirtelen LMP-s lettem volna”.

A higgadtság és a megfontoltság, ami Dúró szerint most kell.

Elmondta, lesz folytatás, sokan ki fognak lépni a Jobbikból, erről tanúskodik az is, hogy rengeteg levelet kapott erről, párttársaktól – de hogy a „frakcióban ki hogyan gondolkodik, arra nincs rálátásom”.

Koncepciós eljárás zajlik ellene, hangsúlyozta. „Látni kell, hogy 10 éve a Jobbikban volt egy platform, aminek semmilyen következménye nem lett. Akkor is alapítottunk egy platformot, olyanok is voltak tagjai, akik nem támogatták Toroczkait, árulta el”– így Dúró.

„Joggal gondoltam, hogy ha akkor nem lett következménye, most meg kizárnak, a legerősebb szankciót alkalmazzák velem szemben”

Próbálta csitítani a kedélyeket, az ellentéteket, nem akart bomlasztani, közölte.

Arra a kérdésre, hogy „radikálisabb” Jobbikban folytatná-e azt válaszolta, nem tudja.

Nem akar új pártot alapítani, mert csak úgy lehet megtartani ezt a közösséget, ha egységes marad, a legerősebb ellenzéki pártként.

Visszakéri a Jobbik Dúró Dóra parlamenti mandátumát - erről a párt országos elnöksége döntött, miután az ellenzéki párt bizalomvesztésre hivatkozva tegnap kizárta a frakcióból.  Az országgyűlési képviselő a Facebookon jelentette be, hogy tudomásul veszi a képviselőcsoport döntését, de nem ért egyet vele. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!