2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Dúró Dóra: sok jobbikosban érlelődik az elhatározás, hogy csatlakozzon

Egy ellenzéki párt nem attól lesz sikeres, hogy zsigerből ellenez mindent, amit a kormány csinál, ha a Fidesz valami jót tesz, azt ellenzékből is el kell ismerni, ha pedig rosszul csinálnak valamit, azt építő javaslatokkal jobbá lehet tenni – jelentette ki Dúró Dóra a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

  • Dúró Dóra: sok jobbikosban érlelődik az elhatározás, hogy csatlakozzon

A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke az ellenzéki pártokat bírálva szóvá tette, hogy a Fidesszel kapcsolatos viszonyban a korábbi harcos, ellenzéki helyzetből visszalépve egészen megengedő álláspontra helyezkedtek.

A politikus arról beszélt, hogy még mindig sokan csatlakoznak hozzájuk a Jobbikból, „sokaknál pedig érik még az elhatározás, nem könnyű ez lelkileg, tudom, magam is átéltem. De a lelkiismeret komoly hajtóerő.” A független parlamenti képviselő szerint nem lehet abba, a Jobbik által elkövetett hibába esni, hogy politikájukat a balliberális oldalra jellemző megfelelési kényszer befolyásolja.

Úgy látja, aktuális lenne egy vita, vagy adott esetben népszavazás Magyarország EU-tagságáról. „A Brexit óta egyértelműen legitim az uniós tagság előnyösségének megkérdőjelezése, számos országban kezdeményeznek erről vitát a pártok.”

Emellett Dúró Dóra szavaiból lassan kirajzolódnak a Toroczkai László vezette Mi Hazánk programjának főbb elemei: kijelentette például, hogy szót kell emelni az „indoklás nélkül, bemondásra végzett” abortuszok ellen, valamint a többi között beszélni kell a magyar-cigány együttélésről, ami egy súlyos társadalmi probléma szerinte – hozzátette, leállítanák az „értelmetlen” romaügyi programokat. „Emellett fontos lenne, hogy a nemzettudat és az egészségtudatosság sokkal hangsúlyosabb szerepet kapjon az oktatásban. Bizonyos esetekben a szegregációt is támogatjuk” – folytatta.

Fontosnak nevezte továbbá az egyhónapos sorkatonai képzés bevezetését.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!