2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Dúró Dóra kész visszaadni mandátumát

Hír TV

2018. május 30., szerda 07:21, frissítve: szerda 15:33

Az országgyűlési képviselő a Facebookon jelentette be, hogy tudomásul veszi a Jobbik-frakció döntését. Azt írja: megdöbbentette az, hogy kizárták, mert többször is a Jobbik egyben tartásának fontosságát hangsúlyozta. A képviselőnő a posztban arra is utalt, hogy teljesen visszavonul a politikától.

Dúró Dórát kedden zárták ki társai a Jobbik parlamenti frakciójából, amiért az elnökválasztás után csatlakozott a Toroczkai László-féle platformhoz. Mandátumát akkor kell visszaadnia, ha erre a párt elnöksége kétharmados többséggel felszólítja.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivőjének szavai szerint a bizalomvesztés már korábban fennállt, az utolsó csepp a pohárban a Toroczkai által szervezett párton belüli platformhoz való csatlakozás volt.

A Fidesz kottájából 

Toroczkai László a Fidesz kottájából játszik, amikor bomlasztja a Jobbikot – erről a párt elnökhelyettese beszélt Reggeli járat című műsorunkban. Gyöngyösi Márton az ásotthalmi polgármesternek zöld utat adott a kilépésre, úgy fogalmazott, hogy ha távozni szeretne a Jobbikból, akkor sok szerencsét kíván neki. Az ellenzéki politikus megismételte: Dúró Dórát bizalomvesztés miatt zárták ki, de a döntés előtt ő is ismertethette álláspontját.

„3 órán keresztül megvitattuk ezt a kérdést, a feleknek nyilván volt alkalmuk, hogy reagáljanak a felvetésekre. A kongresszus óta kialakult helyzet, amit végső soron Toroczkai László által meghirdetett platform kulminált és, amihez Dúró Dóra csatlakozott, ez úgy tűnik, a frakciótagok többségében úgy csapódott le, hogy van egyfajta bizalomvesztés Dúró Dóra irányába, ezért született a végső döntés” – fogalmazott.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Új időszámítás kezdődik – ezzel a kommenttel osztotta meg a Toroczkai László által létrehozott Mi magunk nevű csoport az ásotthalmi polgármester posztját, ami Dúró Dóra kizárásáról szól. Az oldalon korábban már zászlóbontást ígértek június 23-ára, de több részletet nem közöltek. Toroczkai László Mi magunk néven indított platformot a Jobbikon belül, de többször is önálló párt indítását helyezte kilátásba arra az esetre, ha bármilyen hátrányos döntés éri a párton belüli szövetségeseit a tisztújítás után.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!