2022. 01. 23. Vasárnap Zelma, Rajmund napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Globál 02:00

Belföld

Döntött az Országgyűlés a gyermekvédelmi népszavazásról

Döntött az Országgyűlés: elrendelték a gyermekvédelmi népszavazás megtartását. A parlament a négy kérdésről egyenként szavazott, a voksoláson a kormánypárti képviselők mellett csak néhány független képviselő vett részt, az ellenzéki frakciók nem voksoltak.

Orbán Viktor júliusban jelentette be, hogy gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány. A parlament végül kedden, kivételes eljárásban szavazott a referendum megtartásáról.

Hecckampánynak nevezte a népszavazást Bencsik János, független képviselő. A kormánypárti képviselőkön kívül csak ő szólalt fel a népszavazásról szóló vitában, az ellenzéki pártok végül a szavazáson sem vettek részt.

A népszavazáson az ellenzéki szavazók is lehetőséget kapnak arra, hogy gyermekeik védelme érdekében elmondják véleményüket - szögezte le a nagyobbik kormánypárt vezérszónoka. Selmeczi Gabriella azt mondta, abban bízik, hogy távolmaradásuk nem azt jelenti, hogy támogatják az LMBTQ-propagandát. Komoly civilizációs küzdelemről van szó, és Magyarországnak ki kell tartania a zsidó-keresztény alapok mellett, meg kell hallgatni a magyar emberek akaratát - hangsúlyozta a vita során Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. 

Az igazságügyi bizottság elnöke úgy fogalmazott: a Nyugat egyfajta elkereszténytelenedésen ment keresztül, sőt már ott tart, hogy saját gyökereit nemcsak tagadja, hanem kifejezetten irtja is.

Az országgyűlés végül a négy kérdésről külön szavazott. Az első kérdést 123 igen szavazat, egy tartózkodás, a másodikat 124 igen szavazat, egy tartózkodás, a harmadikat 125 igen szavazat, míg a negyedik kérdést 125 igen szavazat, egy tartózkodás mellett fogadták el.

A referendum időpontját a köztársasági elnök írja majd ki, de már lehetőség van arra, hogy ezt a jövő áprilisi választással egy időben tartsák meg, ebben az esetben a népszavazás is kisebb költséggel jár.

 

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Az Országos Bírósági Hivatal közleménye

Valótlan a sajtóban megjelent valamennyi olyan állítás, amely arra utal, hogy az MBVK elnöke az OBH elnöke irányába egy bíró "kirúgásának" igényét fogalmazta volna meg.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!