2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Dömötör: Ezt a posztkommunista klánt soha nem szabad visszaengedni a hatalomba

Úgy tűnik, a Gyurcsány családnak újra az uniós forrásokra fáj a foga, amit politikai alapon akarnak szétosztani – hívta fel rá a figyelmet Dömötör Csaba hétfőn napirend előtt a parlamentben. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint megdöbbentő, hogy a DK azért kampányol, hogy a kormány ne tudjon dönteni az uniós források szétosztásáról, hiszen annak az egész ország a kárvallottja lenne. A kormánypárti képviselő kiemelte, éppen a baloldal kerülne szembe a sokat hangoztatott uniós értékekkel, ha politikai alapon történne a források szétosztása.

  • Dömötör: Ezt a posztkommunista klánt soha nem szabad visszaengedni a hatalomba

Ha Varju László nem sértette meg a törvényeket, akkor majd tisztázza magát, ha pedig megsértette, akkor annak következménye lesz, nem érdemes a mentelmi jog mögé bújni – így reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Gréczy Zsolt, a DK politikusának napirend előtti felszólalására. Az ellenzéki képviselő pártja nevében hangoztatta, Varju László ártatlan az MTVA székházában tavaly decemberben történtekben, ugyanakkor bűnözéssel és korrupcióval vádolta meg a kormányt.

Gréczy Zsolt azt kifogásolta, hogy a Legfőbb Ügyészség az MTVA székházában decemberben történtek miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta Varju László mentelmi jogának felfüggesztését. A DK politikus szerint koncepciós eljárásról van szó.

Dömötör Csaba válaszában úgy fogalmazott, könnyen felmegy az ember vérnyomása, ha a DK szónokol demokráciáról és jogállamiságról. Sorolta, a Gyurcsány-kormány kerítette körbe kordonokkal a Parlamentet, akkor lövettek a békésen tüntető tömegbe és bocsánatkérés helyett még ki is tüntették a felelősöket.

A demokráciafelfogásuknak gumilövedék, a szakpolitikájuknak egy ragadós kéz, az ideológiájuknak pedig egy vörös csillag lenne a logója

– tette hozzá a kormánypárti politikus.

A baloldal semmit sem változott, hiszen november 4-e van és nem lehet nem arra gondolni, hogy a baloldal hamarabb állna a külföldi érdekek, mint a saját hazája oldalára

– utalt Dömötör Csaba arra, hogy az ellenzék folyamatosan támadja Brüsszelben a kormánypárti biztosjelölteket.

Az uniós források ügyében folyó DK-s kampány kapcsán az államtitkár elmondta, a politikájuk most sem az ország gyarapodása, hanem a megszerezhető konc és hatalom.

Politikai közösségünknek sok feladata van, de most lett egy újabb nem szabad hagynunk, hogy visszajöjjön az a posztkommunista klán, amelyik egyszer már majdnem térde kényszerítette az országot

– zárta szavait

Gréczy Zsolt és Dömötör Csaba felszólalása: 

 

„Tényleg visszatért a Demszky-korszak”

Már a 2022-es kormányváltásról beszélt Szabó Tímea hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára nem akárhogy válaszolt az ellenzéki politikusnak.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!