2020. február 26.,
szerda, Géza napja

Dömötör: Ezt a posztkommunista klánt soha nem szabad visszaengedni a hatalomba

Hír TV

2019. november 4., hétfő 13:51

Úgy tűnik, a Gyurcsány családnak újra az uniós forrásokra fáj a foga, amit politikai alapon akarnak szétosztani – hívta fel rá a figyelmet Dömötör Csaba hétfőn napirend előtt a parlamentben. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint megdöbbentő, hogy a DK azért kampányol, hogy a kormány ne tudjon dönteni az uniós források szétosztásáról, hiszen annak az egész ország a kárvallottja lenne. A kormánypárti képviselő kiemelte, éppen a baloldal kerülne szembe a sokat hangoztatott uniós értékekkel, ha politikai alapon történne a források szétosztása.

Ha Varju László nem sértette meg a törvényeket, akkor majd tisztázza magát, ha pedig megsértette, akkor annak következménye lesz, nem érdemes a mentelmi jog mögé bújni – így reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Gréczy Zsolt, a DK politikusának napirend előtti felszólalására. Az ellenzéki képviselő pártja nevében hangoztatta, Varju László ártatlan az MTVA székházában tavaly decemberben történtekben, ugyanakkor bűnözéssel és korrupcióval vádolta meg a kormányt.

Gréczy Zsolt azt kifogásolta, hogy a Legfőbb Ügyészség az MTVA székházában decemberben történtek miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta Varju László mentelmi jogának felfüggesztését. A DK politikus szerint koncepciós eljárásról van szó.

Dömötör Csaba válaszában úgy fogalmazott, könnyen felmegy az ember vérnyomása, ha a DK szónokol demokráciáról és jogállamiságról. Sorolta, a Gyurcsány-kormány kerítette körbe kordonokkal a Parlamentet, akkor lövettek a békésen tüntető tömegbe és bocsánatkérés helyett még ki is tüntették a felelősöket.

A demokráciafelfogásuknak gumilövedék, a szakpolitikájuknak egy ragadós kéz, az ideológiájuknak pedig egy vörös csillag lenne a logója

– tette hozzá a kormánypárti politikus.

A baloldal semmit sem változott, hiszen november 4-e van és nem lehet nem arra gondolni, hogy a baloldal hamarabb állna a külföldi érdekek, mint a saját hazája oldalára

– utalt Dömötör Csaba arra, hogy az ellenzék folyamatosan támadja Brüsszelben a kormánypárti biztosjelölteket.

Az uniós források ügyében folyó DK-s kampány kapcsán az államtitkár elmondta, a politikájuk most sem az ország gyarapodása, hanem a megszerezhető konc és hatalom.

Politikai közösségünknek sok feladata van, de most lett egy újabb nem szabad hagynunk, hogy visszajöjjön az a posztkommunista klán, amelyik egyszer már majdnem térde kényszerítette az országot

– zárta szavait

Gréczy Zsolt és Dömötör Csaba felszólalása: 

 

„Tényleg visszatért a Demszky-korszak”

Már a 2022-es kormányváltásról beszélt Szabó Tímea hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára nem akárhogy válaszolt az ellenzéki politikusnak.

 

Hír TV