2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Dömötör Csaba: Jövő héten kiderülnek a konzultáció részvételi adatai

Hír TV

2017. december 2., szombat 11:20, frissítve: szombat 18:49

Sem a nemzeti konzultációban résztvevők számáról, sem pedig annak költségeiről nem tudott friss adatokat mondani a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A kormány jövő héten hozza nyilvánosságra az adatokat – a feldolgozás folyamatába addig a sajtó is betekinthet. Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szerint már az is kamu volt, amikor a múlt héten 2 millió háromszázezer visszaküldött kérdőívről beszélt a kabinet.

Múlt hét Csütörtökön tekinthette meg az LMP társelnöke a nemzeti konzultációs ívek feldolgozási folyamatát. A Miniszterelnöki Kabinetiroda alig másfél órát adott a délutáni csúcsforgalom idején Hadházy Ákosnak, hogy három fővárosi helyszínen szemlélődjön.

„Elvileg ezen a helyen a postáról áthozzák ilyen dobozokban az íveket, itt elvileg kiveszik a papírokat a dobozokból, és elméletileg átvilágítják, hogy nincs-e benne robbanószer, itt ennyi történik. Ami döbbenetes volt, amikor kérdeztük, hogy szeretnénk látni egy nyilvántartást, hogy egy nap alatt mennyi érkezik ezekből a konténerekből, akkor azt mondták, hogy nincs ilyen” – fogalmazott az LMP társelnöke.

A politikus az egész konzultációt kamunak tartja, szerinte ugyanis a kormány több mint kétmilliós részvételi számával szemben, kevesebb mint egymillióan küldték vissza a kérdőíveket.

„Amikor Hadházy Ákos és képviselőtársa meglátogatta ezeket az intézményeket akkor nem az volt az érzésünk, hogy ő szeretné megismerni az eljárás magát, hanem az egészet egy ilyen hecckampányra akarta felhasználni” – jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

Így reagált a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a részvételi számháborúra. Dömötör Csaba szerint már több mint kétmillió háromszázezren vettek rész a kormány által konzultációnak nevezett kampányban. A pontos számot jövő héten hozza nyilvánosságra a kormány, a feldolgozás folyamatába pedig a sajtó is betekinthet.

„Minden összesítést minden dokumentumot a kormány, illetve a szereplők, a közreműködő szereplők nyilvánosságra fognak hozni, amit a törvény előír, majd van ennek egy jogszabályban lefektetett rendje közérdekű adatigénylés a módja. A kormány illetve a közreműködő szervek a határidőket be fogják tartani és természetesen nyilvánosságra hoznak mindent” – tette hozzá az államtitkár.

Dömötör Csaba azt nem tudja, hogy mennyibe került az adófizetőknek a nemzeti konzultáció. A Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivője Egyenesen című műsorunkban úgy számolt, hogy a soros ellenes kampányra a kormány több pénzt költött mint amennyit az alapítvány egy év alatt támogatások formájában kifizet. Csontos Csaba visszautasította azt a kormányzati állítást, hogy a milliárdos nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

„A Magyar rendőrség lezárta azt a feljelentést amit egy politikai párt tett szintén ebben a kérdésben, és arról nyilatkozott a Nemzeti Nyomozó Iroda vagyis a magyar rendőrség, a magyar állam egyik államhatalmi szervezete, hogy nem jelent újságcikkekben leírt vélemény, nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, és nem csak Soros György, hanem a Nyílt Társadalom Alapítvány sem az általa alapított alapítvány és intézmény, nem azzal a céllal jött létre erről papírunk is lehetne” – mondta el a szóvivő.

Soros György pénteken újabb videóüzenetben fejtette ki véleményét a magyar közállapotokról. A milliárdos szerint: Orbán Viktor maffiaállamot épít, az emberek pedig jobban el vannak nyomva most, mint az orosz megszállás alatt.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!