2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Dömötör Csaba: Az MSZP legalább ne nézze madárnak az embereket

Tóth Bertalan szerint az oktatás, az egészségügy és a klímaváltozás egyáltalán nem fontos a Fidesz számára. Az MSZP frakcióvezetője erről hétfőn az Országgyűlésben beszélt napirend előtt. Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy több magyar városban is volt demonstráció, ami a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságára hívta fel a figyelmet. Szombaton – folytatta Tóth Bertalan – pedagógusok ezrei vonultak utcára, és még ezen a napon váltás történt a Magyar Orvosi Kamara élén is. Az ellenzéki politikus szavaira a kormányoldal részéről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára reagált.

  • Dömötör Csaba: Az MSZP legalább ne nézze madárnak az embereket

Az MSZP-s képviselő kifogásolta a kormánypárti politikusok reakcióit mind a klímatüntetésre, mind pedig a pedagógusok demonstrációjára. Hozzátette, a Fidesz semmit nem tanult október 13-ából és semmit nem ért a mai világból.

Tóth Bertalan szerint 2022-ben el fog jönni a szabad Magyarország.

Az ellenzéki politikus szavaira a kormányoldal részéről Dömötör Csaba reagált. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint is fontos a környezetvédelem és a klímapolitika, csak míg a baloldal a magyar családokra tenné a terheket, addig a kormány azt kívánja elérni, hogy Brüsszel biztosítson több forrást, illetve azok a nagyvállalatok, amelyek elsősorban felelősek a kiemelt szennyezésért.

Ami az oktatási kérdéseket illeti – folytatta Dömötör – a kormány megbecsüli a pedagógusokat, 2010-hez képest 390 milliárd forinttal jutott több pedagógusbérekre, jövőre 17 ezer pedagógus fizetése emelkedik.

Ezzel szemben önök elvettek egyhavi bért, több száz iskolát bezártak, az oktatásból pedig általánosságba véve kivonták a pénzt – tette hozzá.

Az egészségügyről szólva elmondta, 724 milliárd forinttal több pénzt költ a kabinet egészségügyre, mint a baloldali kormány, 77 kórház újult meg, 54 rendelőintézet. Kiemelte, ha a kormányon múlik, akkor megvalósul az Egészséges Budapest program, benne egy új budapesti szuperkórházzal.

Dömötör Csaba szól a szakorvosok bérének emeléséről, valamint az egészségügyi szakdolgozók bérének emeléséről is.

Ha valaki arra kíváncsi, hogy mire számíthat, ha az MSZP kormányoz, akkor meg kell nézni az elmúlt pár hét történéseit. Meg sem száradt a tinta a választás utáni okmányokon, de máris beindult a gőzhenger: ingatlanadót akarnak bevezetni, dugódíjat akarnak bevezetni, korlátozni akarják a dízelautókat, megemelnék a kerületi parkolási díjakat és a fizetős parkolás időtartamát. Az első dolguk az volt, hogy a múlt minden emberének helyet csináljanak és azzal a lendülettel meg is emeljék a bérüket

– hívta fel rá a figyelmet Dömötör Csaba.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára meredek húzásnak nevezte, hogy a baloldal a múlt héten leszavazta az új budapesti szuperkórházat, sőt azt is leszavazták, hogy a főváros 50 milliárdos többletforrást biztosítson az egészségügynek a kormányzati források mellé.

A kormánypárti politikus szerint a közpénzek kezelésében is lopakodik vissza a múlt. Felidézte a Lackner-ügyet, azt, hogy a baloldal csak hárít a korrupciós botrányban, ugyanakkor a Mr. 40 százaléknak becézett Kránitz Krisztián vagyonkezelő fizetését sikerült megduplázni.

Abba belenyugodtunk, hogy az MSZP semmit sem változik, de ha már nem változik, legalább ne nézzék madárnak az embereket

– zárta felszólalását Dömötör Csaba.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!