2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Dömötör Csaba: Az egészségügyi készültséget fenn kell tartani

Kövér László házelnök a napirend előtti felszólalások előtt arról szólt, hogy 2017-ben az Országgyűlés június 2-át a magyar siketsport napjává nyilvánította, annak apropójából, hogy 1912-ben ezen a napon alakult meg a siketnéma sportklub. Jelenleg 12 szakosztályban sportolhatnak siket honfitársaink – hangzott el. Ezt követően a házelnök megadta a szót Szabó Tímeának, a Párbeszéd frakcióvezetőjének. A kormány oldaláról Dömötör Csaba államtitkár reagált az elhangzottakra.

  • Dömötör Csaba: Az egészségügyi készültséget fenn kell tartani

Az ellenzéki politikus azzal kezdte napirend előtti felszólalását, hogy ideje számot vetni a koronavírus-járvány első szakaszának végén az eddigi tapasztalatokról. Szabó Tímea hangsúlyozta, Orbán Viktor veszélyhelyzet visszavonásáról szóló javaslata nem más, mint „olcsó szemfényvesztés”. A képviselő erős kritikával a miniszterelnök munkaalapú társadalmát.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára először arról számolt be, hogy miként áll a kormány a járvány elleni védekezés terén. Az államtitkár kiemelte, hogy május 4-e óta csökken az aktív fertőzöttek száma, és elmondható, hogy a járvány lecsengőben van. Az, hogy elkerültük a járvány tömeges szakaszát, az a magyarok fegyelmezettségének, az egészségügyi szakembereknek és a kormány időben meghozott intézkedéseinek köszönhető – húzta alá, majd hozzátette, hogy

bár a héten a kormány feloldhatja a rendkívüli veszélyhelyzetet, az egészségügyi készültséget fenn kell tartani.

Dömötör Csaba kitért arra, hogy

az operatív törzs folytatja a munkáját, fennmarad a kórházak járványügyi irányítási rendszere, mindezek mellett a országos tisztifőorvos pedig megerősített jogköröket kap.

A járvány a munkahelyeket is fenyegeti, ezért kellett ideje korán dönteni a bértámogatásokról.

Ez a támogatási rendszer önmagában 200 ezer munkahelyet véd meg, illetve hoz létre

- hangzott el.

Dömötör Csaba felszólalásában arra kérte az ellenzéket, hogy ne vitassák el ezeknek az intézkedéseknek az eredményességét, és leszögezte, hogy a kormány munkahelyeket szeretne teremteni, míg az ellenzék szemlátomást a segélyezési rendszert erősítené meg.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!