2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Belföld

Dömötör Csaba: A válságok találkozásának korát éljük

Amit most látunk, az a válságok és veszélyforrások találkozása. Küzdöttünk a gazdasági nehézségekkel, küzdöttünk és küzdünk a migrációs nyomással, még mindig küzdünk egy járvánnyal és ezek mellett most megjelent a háborús kockázat is. Ezek a válságok nem egymást váltják, hanem egymást erősítik, és ilyenkor számít igazán a politikai stabilitás, a higgadt és körültekintő cselekvés - mondta el Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Origónak adott interjúban. Az orosz-ukrán háború kapcsán Dömötör Csaba kifejtette, hogy a biztonság a következő évtized leginkább felértékelődő értéke.

  • Dömötör Csaba: A válságok találkozásának korát éljük

Dömötör Csaba államtitkár egy korábbi kijelentésében elmondta, hogy 

semmilyen pártpolitikai megfontolás, semmilyen kampányszempont nem lehet fontosabb a magyarok biztonságánál. 

Ennek kapcsán kifejtette: az említett mondatot az ihlette, hogy a baloldali vezetők egy rakás meggondolatlan kijelentést tettek az orosz-ukrán háború első napjaiban. Magyar katonákat és fegyvereket is küldenének a hadszíntérre.

Nem tudni, hogy kapkodásról van szó, a kormányzati politika pavlovi reflexszerű tagadásáról, vagy arról, hogy valaki kérte őket erre, de a végeredmény szempontjából mindegy is. A felelőtlen kijelentések emberéleteket veszélyeztetnek. 

Történelmi tapasztalataink is azt mondatják velünk: nekünk ki kell maradnunk a most kirobbant konfliktusból. A miniszterelnök elítélte az orosz katonai beavatkozást, Ukrajna területi épségét is fontosnak tartjuk, ugyanakkor az a legfontosabb, hogy a magyarok biztonságban legyenek – értékelt az államtitkár.

Korábban Dömötör Csaba minden közéleti szereplőt arra kért, hogy ne tegyenek felelőtlen nyilatkozatokat. Ezzel összefüggésben közölte, hogy a baloldal beszállt egy rendkívül rosszindulatú álhírkampányba is. Megjegyezte:

békeidőben sem szeretnénk hozzászokni az álhírekhez, de háborús helyzetben kimondottan nehezen viselhetőek. Az államtitkár felidézte, azt, amikor azt híresztelték, hogy Magyarország egyedüliként nem támogatta a SWIFT-rendszerrel kapcsolatos pénzügyi szankciókat. Felszállt erre az álhírvonatra Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke, na meg rengeteg hazai baloldali vezető. Elárasztották vele a netet. 

A valóság ezzel szemben az, hogy Magyarország nem bojkottált, nem vétózott semmilyen pénzügyi szankciót, ez egy szépen kifejlett hazugság. 

Nemcsak morális probléma van ezekkel az álhírekkel, hanem biztonsági is. Ugyanis a kárpátaljai magyarokat tehetik ki atrocitásoknak. Legalább rájuk legyenek tekintettel – szögezte le Dömötör Csaba.

A politikus reagált arra is, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Márki-Zay Péter azon túl, hogy katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába, korábban azt mondta, hogy „Orbán Viktor egy személyben felelős az ukrajnai háborúért”. Ennek kapcsán Dömötör Csaba elmondta:

az utóbbit a komolytalan mondatok dobozkájába raknák, ha nem háborúról lenne szó. Megjegyezte:

maradjunk annyiban, hogy nem lehetnek annyira kampányüzemmódban, hogy ilyen címeres sületlenséget állítsanak.

„Mi nem okozói szoktunk lenni a háborúknak, hanem elszenvedői. Ezért is teszünk meg mindent azért, hogy a mostaniba ne sodródjunk bele. Ezért sem szeretnénk fegyvereket küldeni a hadszíntérre. Azért nem tudom nem megemlíteni, hogy egy végletekig legyengített honvédséget örökültünk. Csak hogy pár példát mondjak, 

háborús héjajelölt baloldali elődeink elajándékoztak közel 80 tankot és 36 csapatszállító járművet, és úgy selejteztek le tüzérségi eszközöket, hogy nem vettek helyettük semmit. 2010-ben 17 tartalékos katona volt az országban, szemben a mai 11 ezerrel. 

Ezek után végülis nem meglepő, hogy a baloldal lesajnálóan a stadionépítésekhez hasonlította az új haderőfejlesztési programot, amelynek most látszik igazán a jelentősége. Csapatszállító és kiképző repülőgépek, helikopterek, harckocsik és páncéltörő eszközök is szolgálatba álltak. Képesnek kell lennünk arra, hogy megvédjük magunkat. A békéhez erő is kell” – szögezte le az államtitkár az Origónak.

Magyar Nemzet 

Fotó: Mirkó István

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Megfenyegette politikai ellenfeleit Gyurcsány Ferenc évindító beszédében

Megfenyegette politikai ellenfeleit Gyurcsány Ferenc évindító beszédében

Gyurcsány Ferenc szerint szégyelljék magukat a Fidesz szavazói és mindenki, aki támogatja a kormányt. Ezt a bukott miniszterelnök a DK 19. Tisztújító Kongresszusán jelentette ki. A pártelnök szerint Magyarország egyetlen reménye az árnyékkormány. Gyurcsány Ferenc évnyitó beszédében sok témát érintett, azonban az április 3-ai csúfos vereségről, és minden idők legnagyobb fideszes kétharmadáról egy szót sem ejtett.
Szavazás

Szavazás

Ön szerint Gyurcsány Ferenc ma végképp leuralja a baloldalt?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!