2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Dömötör Csaba a parlamentben: Érti, ember?

A kormány nevében Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt először Tordai Bence, majd Arató Gergely heves felszólalására.

  • Dömötör Csaba a parlamentben: Érti, ember?

A világon a legrosszabb a Covid-helyzet Magyarországon – jelentette ki az Országgyűlésben napirend előtt Tordai Bence. A Párbeszéd politikusa szerint mindezért a kormány a felelős, szerint az elmúlt 11 évben több ezer milliárd forintot nem tett be az egészségügybe. Az ellenzéki képviselő szerint felszólalásában tökéletesen alkalmatlannak nevezte Kásler Miklóst, az Emmi vezetőjét.

Tordai Bence szerint Orbán Viktor késlekedett az intézkedésekkel, ezen kívül a miniszterelnök úgy gondolta, ha jönnek a vakcinák, akkor nincs szükség érdemi lépésekre.

A Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint fel kellene menteni posztjáról Kásler Miklóst.

A kormány nevében Dömötör Csaba válaszolt. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kiemelte, azt látni, hogy vadásszák azokat a nemzetközi statisztikákat, amelyekről azt állíthatják, hogy Magyarország a legrosszabbul teljesít.

Ezzel nem minket sértenek, hanem azokat az egészségügyi dolgozókat, akik egy éve a frontvonalban küzdenek, az pedig egészen méltatlan, hogy egy olyan egészségügyi szakembert sérteget hétről hétre, akinek több évtizedes gyógyítási tapasztalat van a háta mögött és több emberéletet mentett meg egymaga, mint az önök frakciói

– emelte ki Dömötör Csaba.

A politikus kulcsfontosságúnak mevezte az oltási programot, eddig több mint 1,5 millió ember kapta meg az oltást. 

Emlékeztetett, ha a kormány megfogadta volna az ellenzék tanácsait, akkor most több százezerrel kevesebb beoltott lenne Magyarországon.

Javasolta,

ha valamit szeretnének tenni a járvány ellen és keressék fel brüsszeli barátaikat, de most ne az országot jelentsék fel, hanem gyakoroljanak nyomást rájuk, hogy azok a szállítmányok érkezzenek meg időben, amelyekre leszerződtek, a kieső mennyiséget a kormány majd beszerzi más forrásból. 

Meglehetős képmutatásnak nevezte, hogy az ellenzék az egészségügyi vezetést hibáztatja, holott az ellenzék néhány hete mág nyitást követelt, így biztosan többen haltak volna meg. 

Dömötör Csaba szerint

az ellenzéknek csak a választási kampányon jár az esze, ezért is hagy figyelmen kívül szakmai, méltányossági és emberi megfontolást és ezért támad csípőből mindent, amit a kormány csinál. 

Tordai Bence felszólalása és az államtitkár válasza

Dömötör Csaba: A Gyurcsány-görbe katasztrófa lenne

Arató Gergely szerint az Orbán-kormány nemzeti katasztrófába vezette az országot. A gyurcsányista politikus állítja, Magyarország lett mára a világ 192 országa közül az első a halálozások számában.

600 ezer vakcina van a raktárakban, amit önök nem adnak be – jelentette ki az ellenzéki képviselő.

Arató szerint eljött az ideje a beismerésnek és az életeket kell végre megmenteni.

Válaszában Dömötör Csaba felhívta a figyelmet arra, a magyar átoltottság 16, míg az uniós 8 százalékos.

Ha ez az összeomlás, akkor mi a brüsszeli?

– tette fel a kérdést.

Az államtitkár úgy fogalmazott,

olyan vakcinaszállítmányt kér számon a kormányon, ami decemberben érkezett volna meg. Érti, ember? Decemberben, ha a decemberi szállítmányokra vártunk volna, akkor emberek haltak volna meg.

A baloldal folyamatosan gáncsolja az oltási programot, időről-időre kikérik maguknak, de nem telik el úgy nem, hogy ne derülne ki ennek valamilyen bizonyítéka – tette hozzá.

Arató Gergely felszólalása és az államtitkár válasza

 

Dömötör Csaba: Ezek után ne oktassanak demokráciáról

 

Hír TV

A napirend előtti felszólalásokat a HírTV élőben közvetíti, majd 12 órától Magyarország élőben extra.

MTI - HírTV

Kapcsolódó anyagok:

Deák Dániel: A racionalitás megköveteli, hogy az orosz és kínai vakcinákat beszerezze Európa

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!