2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Dömötör Csaba: A címeres jogvédő képviselők most csak lapulnak

A Párbeszéd képviselői előtt két út áll: vagy megszakítják a kapcsolatot Burány Sándorral, aki a nők elleni zaklatásokon viccelődött, vagy lapulnak tovább, de akkor a jövőben semmi alapjuk nem lesz arra, hogy emberi jogi és erkölcsi kérdésekben bárkit is számon kérjenek – hívta fel rá a figyelmet Dömötör Csaba államtitkár kedden a parlamentben napirend előtt, amikor reagált a PM-es Tordai Bence felszólalására.

  • Dömötör Csaba: A címeres jogvédő képviselők most csak lapulnak

 

Karácsony Gergely főpolgármestert és az első intézkedéseit méltatta Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője kedden a parlamentben napirend előtt. Az Országgyűlés jegyzője kijelentette: a köztársaságpárti többség által megválasztott főpolgármester és a kormánypártok között az a különbség, hogy az Orbán-kormány pártállami eszközökkel le akarja rabolni a kultúrát a színházigazgatók kinevezését és mindent, amihez hozzáférnek.

Ehhez képest Karácsony Gergely és a köztársaságpárti többsége több tízezres számban a színházak és a kultúra szabadsága mellett, a kormány pedig fake news-okon keresztül próbálja tisztára mosni a maga szennyes politikáját – fogalmazott.

Tordai Bence azt is állította, hogy a kormánypártok célja, hogy kerülőúton felszámolja a bíróságok függetlenségét. Hozzátette: Karácsony Gergely és a köztársaságpárti többség olyan rendeleteket fogadott el, amelyek a város átlátható működését, elszámoltathatóságát és antikorrupciós erejének növelését biztosítják.

Ami a színház és a politika kapcsolatát illeti, Karácsony Gergely volt az, aki megüzente, hogy ki az, aki biztos, hogy nem lesz a jövőben színházigazgató és le is váltott egy igazgatót

– emelte ki válaszában Dömötör Csaba.

Az államtitkár emlékeztetett Burány Sándor (Párbeszéd) botrányos kijelentésére is, amikor azt mondta, hogy a szexuális zaklatás együttműködési kényszer.

Ebben az ügyben totális csend települt a PM-es képviselőkre pedig korábban elég harciasak voltak. Szabó Tímea mécsest gyújtott, Karácsony Gergely kormánybiztos kinevezését követelte, aki a nők elleni erőszak ellenlépne fel. Arra is volt példa, hogy flashmobot szerveztek beragasztott szájjal

– elevenítette fel Dömötör Csaba.

Úgy fogalmazott,

  • a címeres jogvédők most hallgatnak,
  • sehol egy tiltakozás,
  • sehol egy harsány transzparens,
  • sehol egy hangosbeszélő,
  • nincs Facebook-élőzés,
  • sehol egy kóbor petíció 

Egy árva szavuk nem volt, hacsak nem annyi, hogy Korózs Lajos azt mondta, jó a humora Buránynak

- mondta Dömötör Csaba.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!