2020. február 24.,
hétfő, Szökőnap napja

Dömötör Csaba: A címeres jogvédő képviselők most csak lapulnak

Hír TV

2019. december 17., kedd 13:56

A Párbeszéd képviselői előtt két út áll: vagy megszakítják a kapcsolatot Burány Sándorral, aki a nők elleni zaklatásokon viccelődött, vagy lapulnak tovább, de akkor a jövőben semmi alapjuk nem lesz arra, hogy emberi jogi és erkölcsi kérdésekben bárkit is számon kérjenek – hívta fel rá a figyelmet Dömötör Csaba államtitkár kedden a parlamentben napirend előtt, amikor reagált a PM-es Tordai Bence felszólalására.

 

Karácsony Gergely főpolgármestert és az első intézkedéseit méltatta Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője kedden a parlamentben napirend előtt. Az Országgyűlés jegyzője kijelentette: a köztársaságpárti többség által megválasztott főpolgármester és a kormánypártok között az a különbség, hogy az Orbán-kormány pártállami eszközökkel le akarja rabolni a kultúrát a színházigazgatók kinevezését és mindent, amihez hozzáférnek.

Ehhez képest Karácsony Gergely és a köztársaságpárti többsége több tízezres számban a színházak és a kultúra szabadsága mellett, a kormány pedig fake news-okon keresztül próbálja tisztára mosni a maga szennyes politikáját – fogalmazott.

Tordai Bence azt is állította, hogy a kormánypártok célja, hogy kerülőúton felszámolja a bíróságok függetlenségét. Hozzátette: Karácsony Gergely és a köztársaságpárti többség olyan rendeleteket fogadott el, amelyek a város átlátható működését, elszámoltathatóságát és antikorrupciós erejének növelését biztosítják.

Ami a színház és a politika kapcsolatát illeti, Karácsony Gergely volt az, aki megüzente, hogy ki az, aki biztos, hogy nem lesz a jövőben színházigazgató és le is váltott egy igazgatót

– emelte ki válaszában Dömötör Csaba.

Az államtitkár emlékeztetett Burány Sándor (Párbeszéd) botrányos kijelentésére is, amikor azt mondta, hogy a szexuális zaklatás együttműködési kényszer.

Ebben az ügyben totális csend települt a PM-es képviselőkre pedig korábban elég harciasak voltak. Szabó Tímea mécsest gyújtott, Karácsony Gergely kormánybiztos kinevezését követelte, aki a nők elleni erőszak ellenlépne fel. Arra is volt példa, hogy flashmobot szerveztek beragasztott szájjal

– elevenítette fel Dömötör Csaba.

Úgy fogalmazott,

  • a címeres jogvédők most hallgatnak,
  • sehol egy tiltakozás,
  • sehol egy harsány transzparens,
  • sehol egy hangosbeszélő,
  • nincs Facebook-élőzés,
  • sehol egy kóbor petíció 

Egy árva szavuk nem volt, hacsak nem annyi, hogy Korózs Lajos azt mondta, jó a humora Buránynak

- mondta Dömötör Csaba.

Hír TV