2020. július 13.,
hétfő, Jenő napja

Dömötör: Az ellenzéknek abszolút vállalható Czeglédy morálja és Draskovics szakmaisága

Hír TV

2019. november 19., kedd 10:29

Az ellenzék a legrosszabb Demszky Gábor-féle hagyományt folytatja azzal, hogy elkezd kihátrálni az ígéretekből és már most látszik, hogy ennek a terhét megpróbálja rátolni a magyar kormányra – hívta fel rá a figyelmet Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden az Országgyűlésben napirend előtt. A kormánypárti képviselő szerint tisztán látható, hogy az ellenzék elfogadja az adóbűnözésért elítélt Czeglédy Csaba morálját és annak a Draskovics Tibornak a szakmaiságát, akinek pénzügyminisztersége idején Magyarországon volt a második legnagyobb költségvetési hiány a világon.

A Fidesz most éppen azt találta ki, hogy korlátozza az iparűzési adó felhasználását, így tovább kurtítja az önkormányzatok lehetőségét – erről beszélt Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője. Az ellenzéki politikus szerint a kormánypárt célja egyértelmű, meg akarja büntetni az ellenzéki vezetőségű önkormányzatokat.

Szerinte a Fidesz elvette az önkormányzatoktól a kórházakat és az egészségügy soha nem volt ilyen rossz állapotban, Fidesz elvette az önkormányzatoktól az iskolákat, és azt látni, hogy az oktatásban soha nem látott gondokkal kell küzdeni.

Korózs Lajos állítja, mindent Orbán Viktor és kormánya akar megmondani és minél inkább „izomból” akar kormányozni.

Az elhangzottra Dömötör Csaba úgy reagált, sokadik alkalommal kell elmondania, a kormánypártok kapták a legtöbb szavazatot az önkormányzati választáson.

A kormány politikája változatlan, minden városnak, minden településnek támogatást nyújt, a városvezetőkön múlik, hogy élnek-e a lehetőséggel

– szögezte le.

Dömötör Csaba szerint az ellenzék a legrosszabb Demszky Gábor-féle hagyományt folytatja azzal, hogy elkezd kihátrálni az ígéretekből és már most látszik, hogy ennek a terhét megpróbálja rátolni a magyar kormányra.

Az egészségügyről elmondta, a jelenlegi kormány 724 milliárd forinttal többet biztosít erre, mint az MSZP-kormány az utolsó kormányzati évében.

Az iparűzési adóval kapcsolatban Korózs Lajos megpróbálja félrevezetni a közvéleményt Dömötör Csaba szerint, hiszen – mint arra rámutatott – eddig is kötelezettsége volt az önkormányzatoknak, hogy a közösségi közlekedést finanszírozzák, a főváros ügyében annyiban más a helyzet, hogy a kormány jelentős többlettámogatást biztosít a közösségi közlekedésre és ezt a jövőben is meg fogja adni.

Ha valaki arra kíváncsi, mi a politikájuk lényege, érdemes megnézni az elmúlt napokat, hiszen az látszik, hogy Karácsony Gergely a Bajnai-féle stratégiát viszi, azt mondja, ő ott sem volt, nem is felelős semmiben

– tette hozzá Dömötör Csaba utalva arra, hogy több kerület is az adóbűnözésért elítélt Czeglédy Csaba irodájával között átvilágítási szerződést, de a főpolgármester úgy nyilatkozott ez rá nincs hatással. A kormánypárti politikus szerint

Karácsony úgy hárít ebben az ügyben, mint ahogy tette azt Bajnai Gordon a Hajdú-Bét ügyében.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felidézte, az ellenzék abban sem lát kivetnivalót, hogy Draskovics Tibor szerepet kap a Fővárosi Városházán, mert mint mondják szakmailag megfelel a pozícióra. Erre reagálva Dömötör emlékeztetett, Draskovics pénzügyminiszterként Magyarországon volt a második legnagyobb költségvetési hiány a világon.

Erre mondja Karácsony Gergely, hogy abszolút vállalható

– idézte fel.

Hír TV