2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Belföld

Dömötör: Amíg az ellenzék egy adóbűnözővel küzd az átláthatóságért, addig nulla alapja van arra, hogy bárkit is számon kérjen

Ezúttal is diktátorozott a DK a parlamentben napirend előtt. A párt országgyűlési képviselője, Arató Gergely hétfőn a parlamentben Erdogan látogatását, valamint azt kifogásolta, hogy török elnök budapesti útja fennakadásokat okozott a fővárosban. Az ellenzéki kritikára Dömötör Csaba úgy reagált, a kormány célja, hogy a világ meghatározó országai érdekeltek legyenek Magyarország sikerében, a török elnök látogatása pedig ezt a célt szolgálta.

  • Dömötör: Amíg az ellenzék egy adóbűnözővel küzd az átláthatóságért, addig nulla alapja van arra, hogy bárkit is számon kérjen

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára emlékeztetett, a Gyurcsány-kormány ideje alatt hasonló megfontolás vezethette a kormányzó párt akkori politikusai, ezért is fogadhatta Gyurcsány Ferenc széles mosollyal Erdogan török elnököt. Dömötör Csaba felhívta rá a figyelmet, nem csak a magyar miniszterelnök, hanem más országok vezetői is rendszeresen találkoznak a török elnökkel.

Ami a közlekedési helyzetet illet, ha a baloldal annyira segíteni akart a budapestieknek, akkor nem szervezett volna tüntetést olyan útvonalakra, amelyek lezárása jelentősen súlyosbította az egyébként ilyenkor egyébként is türelmet igénylő helyzetet

– fogalmazott az államtitkár.

A kormánypárti politikus hozzátette, az ellenzéki képmutatást fokozza, hogy a felszínen a látogatás ellen tiltakoztak, addig Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere Erdogan elnök feleségét és az adományait is nagy örömmel fogadta.

Dömötör Csaba szerint, ha morális kérdésekről van szó, akkor nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy Czeglédy Csabát bízták meg a kerületek átvilágításával, azt az embert, akit korábban már elítéltek adócsalásért és most is súlyos bűncselekménnyel vádolnak.

Önök ott az ellenzéki padsorokban reggeltől estig átláthatóságról, tisztességről, közpénzekről szónokolnak, önök szerint rendben van, hogy egy korábban adócsalásért elítélt adóbűnözőre bízzák a szerződések átvilágítását

– tette fel a kérdést. Hozzáfűzte: Farkassal küzdenének a vegan étrendért, adóbűnözővel az átláthatóságért.

Amíg egy adóbűnözővel küzdenek az átláthatóságért, addig zéró, nulla alapjuk van arra, hogy bárkit is számon kérjenek

– szögezte le a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Napirend előtti felszólalások

Karácsony Gergely olyan intézkedéseket akar bevezetni, amelyekről a kampányban nem volt szó: a stadionstop helyett múzeum- és kórház-stop jöhet - hangsúlyozta Dömötör Csaba a parlamentben. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint a "képmutatás álarca" is lehullott a főpolgármesterről, hiszen kiderült, hogy "csak akkor zöld, ha be van kapcsolva a kamera". A török elnök látogatásával kapcsolatban pedig azt mondta: ha az ellenzék segíteni akart volna nem szervezett volna a fővárosba tüntetést.

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!