2020. február 26.,
szerda, Géza napja

Dömötör: Amíg az ellenzék egy adóbűnözővel küzd az átláthatóságért, addig nulla alapja van arra, hogy bárkit is számon kérjen

Hír TV

2019. november 11., hétfő 11:50

Ezúttal is diktátorozott a DK a parlamentben napirend előtt. A párt országgyűlési képviselője, Arató Gergely hétfőn a parlamentben Erdogan látogatását, valamint azt kifogásolta, hogy török elnök budapesti útja fennakadásokat okozott a fővárosban. Az ellenzéki kritikára Dömötör Csaba úgy reagált, a kormány célja, hogy a világ meghatározó országai érdekeltek legyenek Magyarország sikerében, a török elnök látogatása pedig ezt a célt szolgálta.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára emlékeztetett, a Gyurcsány-kormány ideje alatt hasonló megfontolás vezethette a kormányzó párt akkori politikusai, ezért is fogadhatta Gyurcsány Ferenc széles mosollyal Erdogan török elnököt. Dömötör Csaba felhívta rá a figyelmet, nem csak a magyar miniszterelnök, hanem más országok vezetői is rendszeresen találkoznak a török elnökkel.

Ami a közlekedési helyzetet illet, ha a baloldal annyira segíteni akart a budapestieknek, akkor nem szervezett volna tüntetést olyan útvonalakra, amelyek lezárása jelentősen súlyosbította az egyébként ilyenkor egyébként is türelmet igénylő helyzetet

– fogalmazott az államtitkár.

A kormánypárti politikus hozzátette, az ellenzéki képmutatást fokozza, hogy a felszínen a látogatás ellen tiltakoztak, addig Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere Erdogan elnök feleségét és az adományait is nagy örömmel fogadta.

Dömötör Csaba szerint, ha morális kérdésekről van szó, akkor nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy Czeglédy Csabát bízták meg a kerületek átvilágításával, azt az embert, akit korábban már elítéltek adócsalásért és most is súlyos bűncselekménnyel vádolnak.

Önök ott az ellenzéki padsorokban reggeltől estig átláthatóságról, tisztességről, közpénzekről szónokolnak, önök szerint rendben van, hogy egy korábban adócsalásért elítélt adóbűnözőre bízzák a szerződések átvilágítását

– tette fel a kérdést. Hozzáfűzte: Farkassal küzdenének a vegan étrendért, adóbűnözővel az átláthatóságért.

Amíg egy adóbűnözővel küzdenek az átláthatóságért, addig zéró, nulla alapjuk van arra, hogy bárkit is számon kérjenek

– szögezte le a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Napirend előtti felszólalások

Karácsony Gergely olyan intézkedéseket akar bevezetni, amelyekről a kampányban nem volt szó: a stadionstop helyett múzeum- és kórház-stop jöhet - hangsúlyozta Dömötör Csaba a parlamentben. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint a "képmutatás álarca" is lehullott a főpolgármesterről, hiszen kiderült, hogy "csak akkor zöld, ha be van kapcsolva a kamera". A török elnök látogatásával kapcsolatban pedig azt mondta: ha az ellenzék segíteni akart volna nem szervezett volna a fővárosba tüntetést.

Hír TV