2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Dömötör: A családtámogatási rendszer erősödni fog

Heteken belül eldől, hogyan bővül tovább a családtámogatási rendszer – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Dömötör Csaba elmondta, a következő kormányülések témája lesz, hogy milyen további kedvezményekkel segítsék a magyar családokat. A kérdőívet kitöltői a többi között munkához kötnék a családtámogatást, kiemelt támogatást adnának a háromgyerekes anyáknak, a demográfiai kérdést pedig a családok segítésével oldanák meg a bevándorlás helyett.

  • Dömötör: A családtámogatási rendszer erősödni fog

Ez volt a harmadik legnagyobb részvételi arányú nemzeti konzultáció, amiben fontos egyetértési pontok jöttek létre – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. „A családpolitika ügyében vannak olyan egyértési pontok, amelyekre a jövőbeli politikát lehet alapozni” – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

A kérdőív kitöltői a többi között munkához kötnék a családtámogatást, több segítséget nyújtanának a pályakezdő fiataloknak, a háromgyermekes anyáknak pedig kiemelt támogatást adnának. A válaszadók közel 100 százaléka egyetértett abban, hogy a népességfogyást nem bevándorlással, hanem a családok még erőteljesebb támogatásával kell orvosolni.

Dömötör Csaba bejelentette: a konzultáció eredményei a következő kormányüléseken fognak napirendre kerülni. Hangsúlyozta: a családtámogatási rendszer erősödni fog.

Az államtitkár a Jobbik körül kialakult újabb botrányra is reagált. Szerinte nagy mosdatás zajlik a Jobbik és Sneider Tamás körül. A Jobbik elnökének esküvőjén készült felvételeket a Hír TV hozta nyilvánosságra. A videón Sneider Tamás feleségének náci karlendítése látható. „Voltam sok esküvőn, sok családi videót láttam, de egyiken sem láttam ilyen karlendítéseket” – tette hozzá a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Dömötör szerint a Jobbiknál súlyos identitászavart lehet felfedezni.

Az ellenzéki párt körüli sorozatos botrányokról azt mondta: olyan mintha már nem is a szekrényből hanem egy konténerből esnének ki ezek a csontvázak.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!